Annonce
Debat

Pædagoger har brug for ordentlige arbejdsvilkår for at holde skansen

Johnny Gaarsdal. Foto: BUPL

Læserbrev: Da Regeringen den 5. januar besluttede at skærpe beredskabet i forhold til Covid-19, valgte man samtidig, at daginstitutionerne fortsat skulle holde åbent i fuldt omfang.

Vi er i en alvorlig situation, og pædagogerne løfter opgaven, præcis som vi har gjort fra dag ét i foråret. Men når nu regeringen vurderer pædagoger og daginstitutioner til at være helt afgørende for at holde samfundet kørende, så har vi også en forventning om, at de sørger for, at institutionerne får de ressourcer, der skal til for at komme gennem en lang vinter.

Der er behov for at beskytte både pædagoger og børn i daginstitutionerne bedre mod smitten. Mange er måske ikke klar over det, men pædagoger arbejder uden værnemidler i modsætning til andet frontpersonale, og det er umuligt at håndhæve afstandskravene. Derfor er det utroligt vigtigt med bedre rengøring, mundbind til forældre og hurtig adgang til test og vaccine for det pædagogiske personale.

Men det er ikke alle steder, de forhold er til stede - og derfor har vi i BUPL råbt vagt i gevær.

Daginstitutionerne har også brug for mere pædagogisk personale, som kan sættes ind ved sygdom og løse de mange ekstra opgaver, der følger med corona-restriktionerne, for eksempel opdelingen i mindre børnegrupper og vask af legetøj.

Også her har det haltet flere steder!


Mange er måske ikke klar over det, men pædagoger arbejder uden værnemidler i modsætning til andet frontpersonale, og det er umuligt at håndhæve afstandskravene. Derfor er det utroligt vigtigt med bedre rengøring, mundbind til forældre og hurtig adgang til test og vaccine for det pædagogiske personale.


Derfor er det også rigtig godt, at ministeren har lyttet til BUPL, når vi har fortalt hende om forholdene. De nye retningslinjer for dagtilbudsområdet er på den måde et skridt i den rigtige retning, som vi gerne vil kvittere for.

Vi glæder os især over:

Den nationale opfordring om mundbind til forældrene.

Ressourcer til rengøring.

Børn i mindre grupper. Og ressourcer til det.

Opfordring til forældre om at holde børn hjemme (hvis de kan).

Lettere dimensionering, så kommunerne kan reducere i antallet af børn eller lukke ned, hvis der ikke er personale nok.

Nu ligger det største ansvar for at sikre tryghed og sikkerhed i daginstitutionerne hos kommunalbestyrelserne i landets kommuner. Det KAN rent faktisk lade sig gøre, det hører vi flere steder i landet. I BUPL hjælper vi gerne kommunerne med at få tingene på gled.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce