Annonce
Holstebro

Pårørende: - Jeg synes, plejehjems-personalet burde bruge ansigtsværn hele tiden

Ifølge sundhedsmyndighederne skal plejepersonalet ikke til enhver tid anvende ansigtsværnemidler, men anbefales at gøre det, når der ikke kan holdes afstand. Arkiv/genrefoto: Morten Stricker
Det høje smittetryk i Holstebro får nu Plejeboligerne Beringshaven til at skrue op for brugen af værnemidler.
Annonce

Holstebro: Det er ikke sådan, at personalet i Plejeboligerne Beringshaven, når de møder ind om morgenen tager mundbind eller visir på og beholder det på resten af arbejdsdagen.

Men det synes en pårørende til en af beboerne, at de burde gøre.

- Uanset hvad myndighedernes retningslinjer er, så synes jeg, at medarbejderne burde gå med værnemidler hele tiden, så længe smittetrykket i kommunen er så højt, siger Peter Thomasen, der har udtrykt sin bekymring til lederen af plejeboligerne.

Beringshaven har indtil nu fulgt myndighedernes anbefalinger om at bruge ansigtsværnemidler i arbejdssituationer, hvor der ikke kan holdes en afstand på en meter mellem personalet og borgeren – men ellers ikke.


Uanset hvad myndighedernes retningslinjer er, så synes jeg, at medarbejderne burde gå med værnemidler hele tiden, så længe smittetrykket i kommunen er så højt

Peter Thomasen, pårørende


Men i et svar til Peter Thomasen, skriver Else Cathrine Ladefoged, leder af Beringshaven: "På Beringshaven har vi i løbet af ugen ændret kurs til, at personalet nu, begrundet i det høje smittetryk og ud fra et forsigtighedsprincip, også anvender visir eller mundbind i fællesarealer."

Annonce

Bange for visir

Ifølge sundhedschef Jens Bejer Damgaard er der ikke fra centralt hold meldt nye retningslinjer ud til kommunens plejecentre - og det er ikke sikkert, at man anvender værnemidlerne ens på de forskellige plejecentre.

- For de ansatte er det blevet en del af uniformen, men selvfølgelig har vi også nogle udfordringer, for eksempel i forhold til klaustrofobi og astma, men de udfordringer bliver løst ude lokalt, siger sundhedschefen.

Han tilføjer:

- Der kan også være situationer, hvor det ikke er hensigtsmæssigt at bruge visir. Blandt andet kan demente blive en smule forskrækkede, når de møder en medarbejder ude på gangene med plastik ned foran ansigtet - og hvis der er genskind i visiret, kan man ikke se, hvem der er inde bagved, siger Jens Bejer Damgaard.

På Vinderup Plejehjem, der er en del af Danske Diakonhjem, har de ansatte helt fra start båret visir, når de er på arbejde, oplyser forstander Berit Lauridsen.

- Visiret kan skubbes op og ned, men vi har brugt det helt fra start, fordi vi har tolket, at vi hele tiden kan være i risiko for at være tæt på beboerne, siger Berit Lauridsen.

Annonce

Hud-problemer

Tanja Nielsen, formand for social- og sundhedssektor hos FOA Holstebro, har kun fået få henvendelser fra medlemmer om gener ved brug af værnemidler.

- I begyndelsen var der nogen, der fik varmeknopper i kanten, hvor visiret sad fast, og der var også nogen, der blev overophedet og fik rødme på huden, når de gik med mundbind i en længere periode, siger Tanja Nielsen.

Hun er ikke bekendt med, at der er anmeldt arbejdsskader som følge af brug af ansigtsværnemidler i Holstebro Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce