x
Annonce
Holstebro

På vej til at se nyfødt barnebarn: Brugsuddeler leverede ekstra service

Frisør Tove Pagter Nørgård fra Hogager oplevede ekstra service, da hun manglede champagneglas på vej til at fejre et nyførdt barnebarn. Arkivfoto: Ninna Pirchert
Tove Pagter Nørgård fra Hogager var meget imponeret over den service, hun mødte i Dagli Brugsen i Mejrup, da hun manglede champagneglas.

Mejrup: Tove Pagter Nørgård var i godt humør, da hun var på vej i bil fra hjemmet i Hogager til sygehuset i Holstebro.

Hun skulle se sit andet barnebarn for første gang. Hun havde pakket kaffe og kage i bilen, og glædede sig til at se den lille dreng og fejre begivenheden med sin søn og svigerdatter.

- Jeg kom i tanke om, at jeg nok burde have noget champagne med også. Jeg kørte ind til Dagli Brugsen i Mejrup. Jeg satsede på, at de havde noget champagne. Det havde de også, men så manglede jeg jo også champagneglas. Jeg spurgte uddeleren, men han sagde, at det havde de desværre ikke, siger Tove Pagter Nørgård, der i 40 år har drevet frisørsalon i Hogager.

Hun ved, hvem uddeler Lars Peter Nordensgaard er, men ellers kender hun ham ikke.

- Han blev interesseret i, hvad jeg skulle bruge dem til, og han synes med det samme, at det var stort og mente, at det måtte fejres. Han gik ud i frokoststuen og fandt fire rødvinsglas og spurgte, om jeg kunne bruge dem. Det var meget fint af ham, og jeg sagde, at jeg ønskede at betale for dem. Men han ville ikke have penge for dem, fortæller Tove Pagter Nørgård, der med stor fornøjelse fortalte historien, da hun nåede ind på sygehuset i Holstebro.

- Jeg synes, at det var en imponerende service. Det havde han jo slet ikke behøvet. Vi kender ikke hinanden, men det var meget flot, siger Tove Pagter Nørgård, der for nylig læste, at Dagli Brugsen kæmper en hård kamp mod den nye REMA 1000 blot 1000 meter væk.

- Jeg håber virkelig, at han klarer sig. Det var en fornem service, jeg mødte, siger Tove Pagter Nørgård, der også nød samværet med det nye familiemedlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce