Annonce
Erhverv

På vej mod ny milepæl: Forventer at tjene en milliard i 2021

CEO hos Faerch Group, Lars Gade Hansen, forventer, at indtjeningen for første gang runder en milliard kroner i 2021. Arkivfoto: Kristian Grøndahl
Coronapandemien har givet ekstra travlhed hos plastgiganten Faerch Group, der forventer at komme ud af 2021 med en indtjening omkring en milliard kroner.

Holstebro: 2021 tegner til at blive et indbringende år for Faerch Group.

Det bedste i firmaets 52-årige historie.

- Vi forventer at lande en indtjening mellem 900 millioner kroner og en milliard kroner i år, lyder vurderingen fra Faerch Groups koncernchef Lars Gade Hansen godt halvvejs inde i regnskabsåret 2021.

Annonce

- Vi oplever en stor vækst, og vi har meget travlt. Coronaen har givet ekstra vækst. Vi har virkelig momentum, siger Lars Gade Hansen.

Flere og flere vælger produkter fra Faerch, der kan levere genanvendelig emballage til fødevarer, hvilket er i høj kurs. Der er også flere pressede konkurrenter på det europæiske marked, hvor Holstebro-virksomheden er førende med omkring 20 procent af markedet. Faerchs portefølje blev markant udvidet for godt et halvt år siden, da en italiensk konkurrent med fem fabrikker i Sydeuropa blev opkøbt.


Vi skal meget snart beslutte, om vi skal udvide fabrikkerne rundt i Europa. Vi mangler ganske enkelt plads. Vi kommer til at se store investere i fremtiden

Lars Gade Hansen, koncernchef


I 2020 var indtjeningen på knap 700 millioner kroner. Hovedsædet er i Holstebro med fabrikker i England, Frankrig, Spanien, Tjekkiet, Italien, Polen, Holland. Mandag blev kortet udvidet med en fabrik i USA og Israel.

Mangler plads

Men der er grænser for væksten. Kapaciteten er ganske enkelt udnyttet til det maksimale rundt omkring på fabrikkerne.

- Vi skal meget snart beslutte, om vi skal udvide fabrikkerne rundt i Europa. Vi mangler ganske enkelt plads. Vi kommer til at se store investere i fremtiden, forudser Lars Gade Hansen.

Det er også på dagsordenen, om der skal bygges flere "genbrugsfabrikker". I dag har Faerch en enkelt af den slags i Holland. Det skal der også tages stilling til i efteråret.

Den største udfordring i det aktuelle marked er høje råvarepriser, men det er ikke noget, der for alvor kan bremse vækstplanerne hos Faerch Group, der blev opkøbt af A. P. Møller Holding i december. En handel der endelig faldt på plads i marts.

Annonce
Holstebro

Onsdag åbnes der for vaccination uden tidsbestilling

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Kultur For abonnenter

Nostalgi-festivalen er aflyst: Det kan du gøre med billetten

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Holstebro

Tirsdagens coronatal: Smitten er stabil - undtagen Nørreland

Debat For abonnenter

Det må så koste millioner - de ansattes sikkerhed må man ikke spille hasard med

Struer

Opbakning fra biografdirektøren: Det er 20 år siden, jeg kom til byen og undrede mig over, at der ikke blev bygget boliger på havnen

Annonce