Annonce
Erhverv

På trods af tidligere milliontab: Energiselskab vil udrulle fibernet i midtbyen

For Jysk Energi er det et naturligt skridt at udrulle fibernet i Holstebro by. - Holstebro bliver Nordvestjyllands vækstmotor, og derfor giver det god mening for os at bevæge os den vej igennem, siger økonomichef Niels Brøndsted. Arkivfoto: Morten Stricker

Bestyrelsen i Jysk Energi er blevet enig om at etablere fibernet inde i Holstebro by. Det sker på trods af tidligere milliontab på området. Økonomichef for Jysk Energi tror på, at markedet er modnet siden sidst.

Holstebro: Når Jysk Energi - tidligere NOE - er færdig med at anlægge fibernet i Mejdal i løbet af i år, vil energiselskabet fortsætte udrulningen i Holstebro by.

- Det er nærliggende for os at begive os ind i Holstebro nu, da vi både er etableret rundt om byen, og i og med at vi har et økonomisk forsvarligt produkt at tilbyde, siger økonomichef/CFO for Jysk Energi, Niels Brøndsted, og peger på, at energiselskabet tidligere har anlagt fibernet på Sletten og i Mejrup og Halgaard.

Fibernet-strategien kommer på trods af, at energiselskabet tidligere har tabt millioner på lige netop udrulning af fibernet - senest i 2015, hvor firmaet måtte nedskrive 70 millioner og dermed stoppe udrulningen af fibernet, da det ikke var rentabelt.

Alligevel tvivler økonomichefen ikke på, at den nye strategi vil give succes. På trods af at der er tale om forholdsvis store og langsigtede investeringer, forklarer han.

- Fibernet er en investering i fremtiden. Holstebro er en by i vækst og udvikling, hvor vi ved, der også er et marked om 20 år. Streaming bliver større og større og efterspørgslen efter lynhurtigt internet følger med. Det er en trend, der vil fortsætte, og derfor glæder vi os over at tilbyde fibernet til Holstebro, siger Niels Brøndsted.

Holstebro er en by i vækst og udvikling, hvor vi ved, der også er et marked om 20 år. Streaming bliver større og større og efterspørgslen efter lynhurtigt internet følger med. Det er en trend, der vil fortsætte, og derfor glæder vi os over at tilbyde fibernet til Holstebro

Niels Brøndsted, økonomichef/CFO, Jysk Energi

Ruller ud til efteråret

Og udsigten til udrulningen af fibernet er noget, som Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S), kalder for en "rigtig god nyhed".

- Kommunen glæder sig over, at lokale kræfter nu sikrer, at Holstebro kan tilbyde fremtidssikret bredbånd til gavn for både borgere og virksomheder i byen. Vi ved, hvor stor betydning fibernet har for byudviklingen, udtaler han i en pressemeddelelse.

Jysk Energi er i øjeblikket i gang med at etablere fibernet i Mejdal og regner med, at udrulningen i Holstebro by starter til efteråret. Selskabet har oprettet en hjemmeside, hvor borgerne kan tilkendegive deres interesse for fibernet i deres område. Der etableres herefter først i de områder, hvor interessen er størst.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsannoncen sagde alt: 'Livet var færdig med A.P. , før A.P. var færdig med livet'

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kontakter gav Martin et arbejde: Jeg nåede næsten ikke at føle at jeg var ledig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Det er muligt, at vi ikke har brug for en læge, men vi ringer ikke til lægevagten uden grund

Erhverv

Ledigheden er helt i bund: - Jeg kan ikke huske, at der har været så få uden arbejde

Kultur

Hvorfor er det 'kun' kvinder, der benytter biblioteket?

Erhverv

Lundme i knibe: Da kvinden i hans liv flyttede ind, fulgte katten med

Sport For abonnenter

Superligadrømmen er blevet til en divisionsdrøm i barndomsklubben

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Navne

Ny festival: - Jazz er jo også at skylle en whisky ned, mens man hygger sig med musikken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Sport For abonnenter

Minut for minut: To mål af Mirsad sikrede HB alle tre point i Fuglebakken

Holstebro For abonnenter

Parkinsons-ramte Gunner må selv betale sin genoptræning - flytter han over kommunegrænsen, er den gratis

Holstebro

Der har allerede været rift om boliger, selvom de først står klar til sommer: Vi fik en telefonstorm

Annonce