Annonce
Holstebro

Familie på fem i ulykke på Holstebro-motorvejen: Barn indlagt på traumecenter

Foto: Local Eyes
På Holstebro-motorvejen skete der lørdag eftermiddag to færdselsulykker. Et barn er i kritisk tilstand.

Et barn er kommet alvorligt til skade og er i kritisk tilstand som følge af en trafikulykke på Holstebromotorvejen lørdag eftermiddag.

Det oplyser vagtchef Ole Vanghøj ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- En familie på fem kører ad motorvejen, og de har efterspændt en trailer på deres bil. Så bliver traileren påkørt af en, der kommer kørende i samme retning på motorvejen.

- Traileren slår så rundt og op på taget af den bil, de sidder i. Herunder bliver alle i bilen kvæstet, siger han.

Politiet modtog lørdag klokken 16.13 et alarmopkald om trafikulykken, der fandt sted nær afkørsel 20 Tvis.

De to voksne og to af børnene er sluppet med mindre alvorlige skader, og de modtager behandling på et nærliggende sygehus. Barnet, der er i kritisk tilstand, blev indlagt via traumecentret på Aarhus Universitetshospital.

Vagtchefen ønsker ikke at fortælle hverken alder eller køn på barnet.

Annonce
Foto: Local Eyes

Intet tyder på meget høj fart

Der er ifølge vagtchefen intet, der indikerer, at bilen, som påkørte traileren, kørte med en meget høj fart.

- Der har været en bilinspektør på stedet, og indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at vedkommende har kørt voldsomt stærkt i hvert fald.

- Det er en større og tungere bil, og det kan have en betydning, siger Ole Vanghøj.

Føreren af den større bil fik umiddelbart ingen skader i sammenstødet.

Ulykken og det efterfølgende politi- og redningsarbejde på stedet skabte lørdag eftermiddag kø på strækningen. I den kø skete der endnu et uheld.

To personer blev sendt til tjek på hospitalet, men de var ikke kommet til skade.

En del af Holstebromotorvejen var spærret i nordgående retning som følge af ulykkerne. Den blev genåbnet omkring klokken 20.30.

Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce