Annonce
Holstebro

Familie på fem i ulykke på Holstebro-motorvejen: Barn indlagt på traumecenter

Foto: Local Eyes
På Holstebro-motorvejen skete der lørdag eftermiddag to færdselsulykker. Et barn er i kritisk tilstand.

Et barn er kommet alvorligt til skade og er i kritisk tilstand som følge af en trafikulykke på Holstebromotorvejen lørdag eftermiddag.

Det oplyser vagtchef Ole Vanghøj ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- En familie på fem kører ad motorvejen, og de har efterspændt en trailer på deres bil. Så bliver traileren påkørt af en, der kommer kørende i samme retning på motorvejen.

- Traileren slår så rundt og op på taget af den bil, de sidder i. Herunder bliver alle i bilen kvæstet, siger han.

Politiet modtog lørdag klokken 16.13 et alarmopkald om trafikulykken, der fandt sted nær afkørsel 20 Tvis.

De to voksne og to af børnene er sluppet med mindre alvorlige skader, og de modtager behandling på et nærliggende sygehus. Barnet, der er i kritisk tilstand, blev indlagt via traumecentret på Aarhus Universitetshospital.

Vagtchefen ønsker ikke at fortælle hverken alder eller køn på barnet.

Annonce
Foto: Local Eyes

Intet tyder på meget høj fart

Der er ifølge vagtchefen intet, der indikerer, at bilen, som påkørte traileren, kørte med en meget høj fart.

- Der har været en bilinspektør på stedet, og indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at vedkommende har kørt voldsomt stærkt i hvert fald.

- Det er en større og tungere bil, og det kan have en betydning, siger Ole Vanghøj.

Føreren af den større bil fik umiddelbart ingen skader i sammenstødet.

Ulykken og det efterfølgende politi- og redningsarbejde på stedet skabte lørdag eftermiddag kø på strækningen. I den kø skete der endnu et uheld.

To personer blev sendt til tjek på hospitalet, men de var ikke kommet til skade.

En del af Holstebromotorvejen var spærret i nordgående retning som følge af ulykkerne. Den blev genåbnet omkring klokken 20.30.

Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fiasko(le)

Det er næppe en overraskelse, at folkeskolereformen fra 2015 ikke er blevet en succes. Det har mange børn og forældre kunnet mærke på egen krop på dag til dag basis. Men at det fem år efter reformen står så elendigt til, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, nu har analyseret sig frem til, er alligevel bemærkelsesværdigt. Den helt grundlæggende tanke bag folkeskolereformen var sådan set rigtig nok; der var brug for at løfte fagligheden, især i kernefagene. Men i praksis har reformen ført til alt for rigid styring, alt for meget spildtid, alt for mange vikartimer, alt for mange frustrerede børn, lærere og forældre. De svageste elever, der skulle løftes med blandt andet understøttende undervisning, har ikke rykket sig en tøddel - de har i bedste fald stået stille. Og et af de mest konkrete og mærkbare resultater af den store reform er, at andelen af elever med høj trivsel i skolen er faldet. Folkeskolen er en grundsten i velfærdssamfundet. En god folkeskole med et højt fagligt niveau er dét, der kan give alle børn lige muligheder på trods af ulige udgangspunkter. Derfor skal man naturligvis tage VIVE’s konklusioner seriøst, inden alle landets børn og forældre finder ud af, hvor slemt det egentlig står til. Men der er næppe brug for en helt ny folkeskolereform - forskerne peger selv på, at det kan tage mellem fem og 15 år før store reformer for alvor slå igennem. Det har de færreste forældre nok tålmodighed til, og derfor kan der være brug for justeringer, inden den sidste elev har søgt tilflugt på en af landets mange succesfulde friskoler. Man kunne jo begynde med at sætte folkeskolen mere fri. En stor del af de bindende mål, der nok er indført i bedste mening, er endt som spændetrøje, og kunne afskaffes helt, og afløses af mere frihed til den enkelte skole i forhold til at opfylde folkeskolens formål. Det kunne måske give tid til ægte forældreinddragelsen og større metodefrihed. Og det bedste af det hele: Det koster ikke en krone.

Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Annonce