Annonce
Kultur

På hat med Birthe Kjær i Lystanlægget

Birthe Kjær sammen med det 11 mands store kor og orkester "Feel Good". Pressefoto
Per Hat & Co med sangsolist Solbjørg Hedegård Dvinge spiller og synger i Lystanlægget, inden Birthe Kjær og det 11 mands store kor og orkester "Feel Good" tager over.

Holstebro: Onsdag 7. august underholder Birthe Kjær og det lokale band, Per Hat & Co., på scenen i Lystanlægget i Kulturperlen.

Hat & Co består af fire midaldrende herrer. De har eksisteret siden 2017. Orkestret har sit udgangspunkt i Holstebro samt et enkelt medlem fra Skive. Den musikalske inspiration, musikalske hentes fra bigband over disco, rock-danseorkestre og solistoptræden. I år er solisten sangerinden Solbjørg Hedegård Dvinge. Hun er barnefødt i Holstebro og er uddannet sanger fra Center for rytmisk musik og bevægelse samt Det Jyske Musikkonservatorium.

Også Birthe Kjær optræder denne aften. Hun har flere gange tidligere besøgt Lystanlægget.

Alle kender snart historien om Birthe Kjær, der som 70-årig har en lang karriere bag sig, siden hun udgav sangen "Arrivederci Franz", som røg ind på Dansktoppens førsteplads.

Annonce
Per Hat & Co varmer op til Birthe Kjær. Pressefoto

Vi maler byen rød

Birthe Kjær har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix fire gange. Det var i årene 1980, 1986, 1987 og 1989. De tre første gange blev hun nummer to. Det var først i 89 hun vandt med sangen "Vi maler byen rød". Birthe Kjær har også optrådt i flere revyer, herunder også Holstebro Revyen i 1978.

Sangerinden har et par gange taget en pause fra sangen, men efter et års fravær vendte hun tilbage i 2000 sammen med orkestret "Gemalerne", som hun spillede med de næste 10 år.

- De sidste gange hun har sunget for os, har det været sammen med det 11 mands store kor og orkester "Feel Good", og det bliver det også denne gang, oplyser formand for Kulturperlen, Poul Hornshøj, i en pressemeddelelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce