Annonce
Lemvig

Jens overtager sædet i byrådet efter genvalgt folketingsmedlem

Jens Lønberg Pedersen overtager den konservative plads i byrådet i Lemvig. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Jens Lønberg Pedersen er nu officielt medlem af Lemvig Byråd. Han afløser den konservative Orla Østerby, der har valgt at koncentrere sig om arbejdet i Folketinget
Lemvig: Onsdag aften var det slut for det konservative byrådsmedlem Orla Østerby, der er har siddet i byrådet i Lemvig i 22 år. På aftenens byrådsmøde valgte et enigt byråd at fritage ham for byrådsarbejdet, og derfor kunne suppleanten, Jens Lønberg Pedersen, sætte sig i stolen. Orla Østerby var ikke selv til stede ved byrådsmødet, da hans sag blev behandlet, men der var på forhånd lagt op til, at det blot ville blive en formsag. Orla Østerby opnåede genvalg til Folketinget ved det seneste valg og har fået ikke færre end seks, krævende ordførerskader. Derfor har han valgt at koncentrere sig om arbejdet i Folketinget og har derfor bedt byrådet i Lemvig om at blive fritaget for hvervet som byrådsmedlem. Det var der stor forståelse for blandt kollegerne rundt om byrådets bord, som enstemmigt valgte at acceptere Orla Østerbys anmodning. Jens Lønberg Pedersen sad allerede ventende på tilhørerrækkerne, da byrådet traf beslutning om Orla Østerby. Han kunne derfor straks indtage den ledige plads byrådssalen, da byrådet nåede til punkt to. Han valgte dog en stille start og tog ikke ordet under den åbne del af byrådsmødet. Jens Lønberg Pedersen arbejder som lærer i specialklasserne på Nørre Nissum Skole.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce