Annonce
Erhverv

Entreprenør accepterer forlig på tre millioner kroner: - Det er en meget træls sag   

Østermark Entreprenørforretning har afsluttet en reklamationssag helt tilbage fra 2012. Det koster på bundlinjen for 2018/2019. Foto: Morten Stricker
En gammel reklamationssag fra 2012 koster Østermark Entreprenørforretning tre millioner kroner efter indgået forlig. Men der er stadig sorte tal på bundlinjen, og næste år tegner godt med markant flere opgaver i opgavebogen.

Holstebro: Østermark Entreprenørforretning kommer ud af regnskabsåret med et beskedent overskud på 1,6 millioner kroner for 2018/2019 mod 5,9 millioner kroner for året før.

En gammel sag helt tilbage fra 2012 er årsagen til, at overskuddet i det samlede billede er mindre tilfredsstillende.

- Det er en meget træls sag, som har fyldt alt for meget. Vi har indgået forlig på tre millioner kroner. Vi har valgt at tage alle udgifterne i det samme år, så vi kan få lukket sagen og komme videre, siger administrerende direktør Henrik Vestergaard.

Det drejer sig om en byggesag fra Aalborg, hvor Østermark Entreprenørforretning var underleverandør. Byggeriet var færdigt i 2012. Men i de efterfølgende år har mangler, skader og ansvar fyldt rigtig meget hos Østermark.

Direktør Henrik Vestergaard og hans kolleger har lært at leve med forliget på tre millioner kroner, selv om det har været opslidende.

- På et tidspunkt regnede jeg ikke med, at vi ville komme ud med sorte tal på bundlinjen, men det lykkedes alligevel, selv om vi har haft en mindre nedgang i aktiviteten, siger Henrik Vestergaard, der ikke ønsker at gå i nærmere detaljer med sagen.

Han understreger, at udgifterne på ingen måde har truet virksomhedens eksistens.

Når direktøren kigger frem mod det kommende år, er der anderledes grund til tilfredshed og smil.

- Vi er 25 millioner kroner foran på ordrebeholdningen i forhold til samme tid sidste år, så det tegner langt mere positivt. Vi skal stadigvæk kæmpe for vores ordrer, siger Henrik Vestergaard.

Søstervirksomheden Østermark Grouting, der blandt andet opererer i Ukraine og Australien, forventes inden for kort tid at aflevere årsregnskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce