Annonce
Erhverv

Entreprenør accepterer forlig på tre millioner kroner: - Det er en meget træls sag   

Østermark Entreprenørforretning har afsluttet en reklamationssag helt tilbage fra 2012. Det koster på bundlinjen for 2018/2019. Foto: Morten Stricker
En gammel reklamationssag fra 2012 koster Østermark Entreprenørforretning tre millioner kroner efter indgået forlig. Men der er stadig sorte tal på bundlinjen, og næste år tegner godt med markant flere opgaver i opgavebogen.

Holstebro: Østermark Entreprenørforretning kommer ud af regnskabsåret med et beskedent overskud på 1,6 millioner kroner for 2018/2019 mod 5,9 millioner kroner for året før.

En gammel sag helt tilbage fra 2012 er årsagen til, at overskuddet i det samlede billede er mindre tilfredsstillende.

- Det er en meget træls sag, som har fyldt alt for meget. Vi har indgået forlig på tre millioner kroner. Vi har valgt at tage alle udgifterne i det samme år, så vi kan få lukket sagen og komme videre, siger administrerende direktør Henrik Vestergaard.

Det drejer sig om en byggesag fra Aalborg, hvor Østermark Entreprenørforretning var underleverandør. Byggeriet var færdigt i 2012. Men i de efterfølgende år har mangler, skader og ansvar fyldt rigtig meget hos Østermark.

Direktør Henrik Vestergaard og hans kolleger har lært at leve med forliget på tre millioner kroner, selv om det har været opslidende.

- På et tidspunkt regnede jeg ikke med, at vi ville komme ud med sorte tal på bundlinjen, men det lykkedes alligevel, selv om vi har haft en mindre nedgang i aktiviteten, siger Henrik Vestergaard, der ikke ønsker at gå i nærmere detaljer med sagen.

Han understreger, at udgifterne på ingen måde har truet virksomhedens eksistens.

Når direktøren kigger frem mod det kommende år, er der anderledes grund til tilfredshed og smil.

- Vi er 25 millioner kroner foran på ordrebeholdningen i forhold til samme tid sidste år, så det tegner langt mere positivt. Vi skal stadigvæk kæmpe for vores ordrer, siger Henrik Vestergaard.

Søstervirksomheden Østermark Grouting, der blandt andet opererer i Ukraine og Australien, forventes inden for kort tid at aflevere årsregnskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Kultur

Samarbejder om mytisk udstilling med verdens største museum: - Deres toiletfaciliteter er større end Holstebro Museum

Annonce