Annonce
Erhverv

Entreprenør accepterer forlig på tre millioner kroner: - Det er en meget træls sag   

Østermark Entreprenørforretning har afsluttet en reklamationssag helt tilbage fra 2012. Det koster på bundlinjen for 2018/2019. Foto: Morten Stricker
En gammel reklamationssag fra 2012 koster Østermark Entreprenørforretning tre millioner kroner efter indgået forlig. Men der er stadig sorte tal på bundlinjen, og næste år tegner godt med markant flere opgaver i opgavebogen.
Annonce

Holstebro: Østermark Entreprenørforretning kommer ud af regnskabsåret med et beskedent overskud på 1,6 millioner kroner for 2018/2019 mod 5,9 millioner kroner for året før.

En gammel sag helt tilbage fra 2012 er årsagen til, at overskuddet i det samlede billede er mindre tilfredsstillende.

- Det er en meget træls sag, som har fyldt alt for meget. Vi har indgået forlig på tre millioner kroner. Vi har valgt at tage alle udgifterne i det samme år, så vi kan få lukket sagen og komme videre, siger administrerende direktør Henrik Vestergaard.

Det drejer sig om en byggesag fra Aalborg, hvor Østermark Entreprenørforretning var underleverandør. Byggeriet var færdigt i 2012. Men i de efterfølgende år har mangler, skader og ansvar fyldt rigtig meget hos Østermark.

Direktør Henrik Vestergaard og hans kolleger har lært at leve med forliget på tre millioner kroner, selv om det har været opslidende.

- På et tidspunkt regnede jeg ikke med, at vi ville komme ud med sorte tal på bundlinjen, men det lykkedes alligevel, selv om vi har haft en mindre nedgang i aktiviteten, siger Henrik Vestergaard, der ikke ønsker at gå i nærmere detaljer med sagen.

Han understreger, at udgifterne på ingen måde har truet virksomhedens eksistens.

Når direktøren kigger frem mod det kommende år, er der anderledes grund til tilfredshed og smil.

- Vi er 25 millioner kroner foran på ordrebeholdningen i forhold til samme tid sidste år, så det tegner langt mere positivt. Vi skal stadigvæk kæmpe for vores ordrer, siger Henrik Vestergaard.

Søstervirksomheden Østermark Grouting, der blandt andet opererer i Ukraine og Australien, forventes inden for kort tid at aflevere årsregnskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Annonce