Annonce
Holstebro

Oversergent bliver ny forpagter på gammelt værtshus

33-årige Jonas Sjørup Sørensen har overtaget rollen som forpagter på værtshuset River Saloon, som han selv har en lang fortid med. Foto: Christian Heegaard Kongsøre

Efter 14 år med samme ansigt udadtil har River Saloon i Holstebro nu fået ny forpagter. Han hedder Jonas Sjørup Sørensen, og han lægger ikke skjul på, at det gamle værtshus har en helt særlig plads i hans hjerte.

Holstebro: Det begyndte egentlig mest i spøg, men han blev ved med at spørge. Og til sidst blev spøgen til virkelighed for 33-årige Jonas Sjørup Sørensen, der har hjulpet til i baren på River Saloon i de seneste seks år.

Nu er han nemlig blevet ny forpagter på værtshuset, der ligger på Den Røde Plads. Og han lægger ikke skjul på, at det gamle værtshus har en særlig plads i hans hjerte.

- Det her er stedet for alt, og her er hyggen. Jeg elsker River Saloon - mindst lige så meget, som jeg elsker hæren, siger den nye forpagter, der stammer fra Hammel.

For udover det nye job som forpagter er han også oversergent på Dragonkasernen i Holstebro. Han har været soldat i 12 år, hvor han blandt andet har været udsendt til Afghanistan, og har også arbejdet i et par år for NATO som konsulent. I løbet af de 12 år har River Saloon været hans foretrukne værtshus.

- Det har altid været her, vi har søgt hen, og hvor den hyggeligste del af byturen fandt sted, husker Jonas Sørensen.

Og den erfaring, han har fået i løbet af sine år i uniform, kan sagtens bruges til det nye job som forpagter, fortæller han.

- Jeg tager alt det ledelsesmæssige med mig - det her med at stå forrest i en flok af mennesker. Samtidigt tager jeg også den mandehørm med, som jeg kender fra hæren, siger Jonas Sørensen.

Jeg har altid haft en særlig kærlighed til brune værtshuse som det her, og det er meget vigtigt for mig, at det er River Saloons ånd - og ikke min egen - der føres videre

Jonas Sjørup Sørensen, forpagter, River Saloon

Rivers ånd

Jonas Sørensen kender igennem sine år på værtshuset samtlige personalemedlemmer, ligesom de kender ham.

Og det vil han blive ved med, for der kommer ikke til at ske personaleudskiftninger - ligesom værtshuset ikke vil ændre sig synderligt under hans ledelse.

- Vi skal for alt i verden ikke ændre ved det, der fungerer her. Jeg har altid haft en særlig kærlighed til brune værtshuse som det her, og det er meget vigtigt for mig, at det er River Saloons ånd - og ikke min egen - der føres videre. I mine øjne er jeg stadig bare en af de ansatte hernede. Det er vores River Saloon - og ikke mit, siger den nye forpagter.

Jonas Sørensen regner med, at han vil være at finde bag baren på det gamle værtshus alle dage i ugen - men måske særligt om torsdagen.

- For det er der, de værnepligtige typisk mødes til en bajer hernede, siger han med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce