Annonce
Holstebro

'Overraskende' meget affald i Vandkraftsøen

15 frivillige roede onsdag ud på Vandkraftsøen for at samle affald. Foto: Marianne Bjerre
Onsdag var kajakklubben Pagaj på vandet for at samle affald op. Det var ikke småting, de fandt.
Annonce

Holstebro: Onsdag bød på en tur ud på vandet - lidt udover det sædvanlige for kajakklubben Pagaj. 15 roere havde frivilligt meldt sig til den årensning, som blev arrangeret i samarbejde med Dansk Kano og Kajakforbund.

Hver roer havde sin egen grønne affaldspose med i kajakken, og så gik turen ellers ud i det blå - og ind gennem sivene.

- Vi sejlede hele Vandkraftsøen rundt - og også ned forbi indhakket ved Tvis Mølle, fortæller Marianne Bjerre, der sidder i Pagajs aktivitetsudvalg.


Det vil vi helt sikkert sige ja til en anden gang, for det er jo en god sag.

Marianne Bjerre, frivillig i Pagaj.


Lidt over to timer senere, da arrangementet sluttede lidt over klokken syv, mødtes klubben for at gøre status. Og det var ikke småting, man havde fundet.

- Vi fandt meget. Der var rigtig mange dåser, flasker og blød plastic. Vi fandt også store flamingoting, bobslæder og store tønder - der var virkelig meget affald, siger Marianne Bjerre. Hun anslår, at der var mindst ti store indkøbsposer fyldt med affald - som primært blev fundet inde mellem sivene.

- Det er rigtig ærgerligt at se så meget affald - vi var faktisk ret overraskede over at finde så meget. Når vi er ude, sørger vi jo indimellem for at samle op, hvis vi sejler forbi noget skrald i vandet, men ellers er det jo ikke fordi, man synes, at søen ser beskidt ud, når man sejler forbi, siger hun.

Annonce

Landsdækkende aktiviteter

Siden 2017 har Dansk Kano og Kajak Forbund på landsplan arrangeret flere affaldsindsamlinger. Men i år er første gang, der er blevet sat et samarbejde op med Hold Danmark Rent. Fra maj og til september bliver der på 14 forskellige strækninger rundt om i landet samlet affald op, ligesom at indsamlingen kortlægges.

- Klubberne får et skema, hvor de skal kortlægge, hvad de har fundet, og ved samme lejlighed kan klubberne få kortlagt friluftsfaciliteter, som kan bruges af roere, forklarer Irene Lauridsen, udviklingskonsulent i Dansk Kano og Kajak Forbund.

Der var minimum ti affaldsposer med affald, da roerne onsdag aften gjorde status.

Alle klubber, der er med i oprydningen, får 75 kroner per deltager. Midlerne kommer fra Miljøstyrelsens Standoprydningspulje.

Spørger man Marianne Bjerre, er det ikke sidste gang, Pagaj går på vandet efter affald:

- Det vil vi helt sikkert sige ja til en anden gang, for det er jo en god sag, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Annonce