Annonce
Indland

Overlæge: Bandementalitet i politienhed nedbryder betjente

I november 2018 fik en tidligere hundefører fra Københavns Politis hundesektion anerkendt en arbejdsskade som følge af chikane og mobning, da han var i afdelingen. Det skriver Avisen.dk. (Arkivfoto)

Der er et dårligt arbejdsmiljø i Københavns Politis hundesektion, mener ledende overlæge.

Kollegerne rejser sig, når du kommer ind i frokoststuen. De ignorerer dig, når du spørger om noget. De sletter dig som ven på Facebook, truer dig, hvis du udtrykker kritik, og chefer vil ikke give dig hånden.

Den slags oplevelser har været hverdagskost for flere politibetjente i Københavns Politis hundesektion gennem flere år.

Det skriver Avisen.dk på baggrund af blandt andet indsigt i tidligere sager behandlet ved Arbejdstilsynet og Den Uafhængige Politiklageymyndighed.

Jane Frølund Thomsen, ledende overlæge på Bispebjerg Hospitals Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling, der vurderer arbejdsskader, har haft med flere betjente fra hundesektionen at gøre.

- Jeg har talt med flere tidligere ansatte i hundesektionen. Som jeg har fået det beskrevet, er det et groft chikanerende, mobbende miljø, hvis man træder ved siden af, siger Jane Frølund Thomsen til Ritzau.

I 2016 fik Københavns Politi ifølge Avisen.dk et påbud fra Arbejdstilsynet om at få styr på arbejdsmiljøet i hundesektionen. De er dog langt fra løst, mener overlægen.

- Det er en helt usædvanlig sag. Som regel er det en enlig svale på en arbejdsplads, og så bliver der taget hånd om det med det samme. Men her er der noget mere systematik i det.

- Det er svært at forstå, at vi stadig kan høre de her beretninger, når der har været fokus på det også fra ekstern side, siger hun.

Det, betjentene har været udsat for, minder om miljøet i kriminelle bander, mener Jane Frølund.

- De (betjentene, red.) bliver udsat for truende adfærd, som "hvis ikke du gør sådan og sådan, så sker der". Man kan blive stemplet som stikker, og så vender kollegerne sig mod vedkommende og fortsætter, til vedkommende er ude af hundesektionen.

- På den måde hersker der en mentalitet, som minder om den, man ser i kriminelle bander. Jeg har ikke set noget lignende på andre arbejdspladser, siger hun.

Den grove mobning og chikane har store menneskelige konsekvenser, for dem det er gået ud over.

- Det er hærdebrede mænd, der er vant til at håndtere bandekriminelle, der simpelthen bliver nedbrudt af det her. Dem jeg har haft med at gøre, får typiske belastningssymptomer. De har konstant tankemylder omkring alt det, der er sket. Det forhindrer dem i at sove om natten, og det påvirker deres humør.

- De kan også have angstlignende symptomer som ondt i brystet og ondt i maven. Det er meget indgribende, og det kræver en længerevarende behandling i form af antidepressiv medicin og psykologbehandling.

Hos Københavns Politi anerkender man, at der stadig er problemer med mobning i afdelingen.

- Vi er ikke nået i mål med udfordringerne endnu, men vi er et andet sted nu, end hvor vi stod i 2016. Det er klart, vi accepterer ikke mobning i Københavns Politi.

- Og det er alle lige fra ledelse, medarbejdere og tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter selvfølgelig enige om, siger Rikke Laulund, stabschef i Københavns Politi, til Avisen.dk.

En tidligere hundefører i afdelingen har i november 2018 fået anerkendt en arbejdsskade som følge af mobning og chikane, skriver Avisen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce