x
Annonce
Indland

OVERBLIK: Nattens tre vigtigste coronanyheder

Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix
Italien skærper straf for overtrædelse af karantæneregler, og danske sundhedsfaglige forudser milliardregning.

Her kan du få et overblik de tre vigtigste udviklinger i forbindelse med det globale virusudbrud frem til klokken 06.00 onsdag.

* Sundhedsfaglige peger på enorm regning per reddet liv.

Det kan blive meget dyrt for det danske samfund at redde menneskeliv under coronakrisen, lyder det fra flere sundhedsfaglige ifølge Kristeligt Dagblad. Torben Mogensen, tidligere sygehusdirektør på Hvidovre Hospital, siger, at det kan ende med at koste en til to milliarder kroner per menneskeliv.

* Italienere risikerer fem års fængsel for brud på karantæne.

Italien vil skærpe straffen til borgere, der bryder karantænereglerne, meddelte italienske myndigheder sent tirsdag i en pressemeddelelse, skriver nyhedsbureauet dpa. Bryder en person, som er smittet med coronavirus, bevidst sin karantæne, kan det føre til mellem et og fem års fængsel.

* Aktieindeks i USA tager det største hop opad siden 1933.

Udsigten til en enorm hjælpepakke gav tirsdag den største stigning siden 1933 for et af verdens største aktieindeks. Det amerikanske Dow Jones-indeks, der indeholder flere af de helt store virksomheders aktier, endte dagen 11,37 procent højere. Stigningerne sender et stærkt positivt pust ind i børsmarkedet, der nu i flere uger har lidt under coronavirussets hærgen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce