Annonce
Sport

Ottende sejr i træk - Leicester holder snor i Liverpool

Paul Ellis/Ritzau Scanpix
Leicester virker ustoppelige for tiden. Søndag tog holdet den ottende ligasejr på stribe.

Leicester City-angriber Jamie Vardys målkonto vokser med raketfart i Premier League. Det samme gør hans holds pointkonto.

Søndag slog Kasper Schmeichel og co. på udebane Aston Villa 4-1. Med to mål kom Vardy på tavlen for ottende ligakampe i træk. Og Leicester vandt for ottende kamp i træk.

Dermed er sensationsmestrene fra 2015/2016-sæsonen nærmeste forfølger til det suveræne tophold fra Liverpool.

Leicester har på andenpladsen 38 point, mens Liverpool har 46 point. Manchester City på tredjepladsen har 32 point.

Jamie Vardy fører Premier Leagues topscorerliste klart efter 16 mål i 16 kampe nu.

Ligatopscoreren har terroriseret mangt et modstanderforsvar i denne sæson, og efter 20 minutters spil var det også den hurtige angriber, som bragte gæsterne foran. Med en smule held.

Vardy blev flot spillet alene igennem, og trods hårdt pres rundede han Tom Heaton i Aston Villa-målet.

Leicester-topscoren ramte dog slet ikke bolden ordentligt efterfølgende, men han kunne stadig nå frem til den efterfølgende, hvor han køligt rundede en forsvarsspiller på målstregen og trillede bolden ind.

Fem minutter før pausen gjorde angrebsmakker Kelechi Iheanacho det til 2-0, men en lidt heldig reducering fra Villa-anfører Jack Grealish i overtiden sendte hjemmeholdet til pause med en smule håb tilbage i bagagen.

Men håbet om en sejr varede ikke længe.

Kort efter pausen pandede Jonny Evans smukt et hjørnespark helt op i målhjørnet fra lang afstand, og så havde Leicester igen en mere komfortabel føring.

Aston Villa kom aldrig i nærheden af et comeback, og i stedet blev det hele afgjort et kvarter før tid. Selvfølgelig af Jamie Vardy.

Den hurtige angriber blev sendt i dybden, og alene igennem trillede han sikkert bolden ind til kampens slutresultat.

Pierre-Emile Højbjerg var med for Southampton, som på udebane tabte 1-2 til Newcastle. Samme cifre blev det, da Sheffield United tog en sejr ude mod Norwich.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Herrer

Skjern snupper bagspiller i TTH

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce