Annonce
Holstebro

Otte kunstnere fejrer Kunst & Design-linjen med udstilling

Vippestolen har Mathilde Bjerre skåret ud i elmetræ. - Tanken er udsprunget fra den klassiske idé om at tælle åreringe. Og så er det lidt poetisk at sætte sig på årene og føre en imaginativ samtale med Oliva Holm-Møller (kunstner, hvis værker tidligere hang i Huset for Kunst & Design, red.) på tværs af generationer om at være kvindelig kunstner, forklarer Mathilde, der tog sin MFA (master of fine arts) fra Det Kongelige Danske Kunstakademis billedkunstskoler i 2019.  Foto: Morten Stricker
Kunst & Designlinjen fylder 15 år og kan bryste sig af at have støbt fundamentet til mange kunstnere gennem tiden. Otte af dem er vendt tilbage til arnestedet for at udstille i anledning af fødselsdagen.
Annonce

Holstebro: Den første elev, der indskrev sig på Dansk Talentakademi's (DTA) Kunst & Designlinje for 15 år siden, var holstebroeren Jens Ardal, der i dag er 34 år og indgår i kunstnerduo'en Jens & Morten, som blandt andet er kendt for deres store arbejde på Slagteriet.

Jens & Morten er to af de otte tidligere elever, der udstiller værker i Huset for Kunst & Design som en hyldest til den skole, der spyttede dem ud som videbegærlige kunstnere in spe og gav dem rygstødet til at forfølge kunsten på videregående kreative uddannelse.

30-årige Ida Hy stammer fra Roskilde, men gik på Kunst & Design-linjen i Holstebro i 2011-2012. Hun har en BFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 2020. Værket, hun står ved her, hedder Silly Daisies, og er skabt i acrylgips og derpå spraymalet. Foto: Morten Stricker

- Der har været mange flere end de otte her, som har uddannet sig indenfor kunst i ind- og udland. Men det var dem, vi valgte, forklarer kurator Anna Bak, der indrømmer, at det på mange måder har været en "mærkelig" udstilling at sætte op.

Generationer - Tranformationer

Udstillingen Generationer-Transformationer har taget titel efter den festuge, der skulle have været afviklet i Holstebro i juni, men som blev udskudt på grund af corona.

Udstillingen fejrer samtidig Kunst & Designskolens 15 års fødselsdag.

Otte tidligere elever udstiller værker.

Der er fernisering fredag den 10. juli klokken 16-19. Leder af Dansk Talentakademi, Søren Taaning, holder åbningstalen.

Man kan se udstillingen i Huset for Kunst & Design frem til den 16. august.

- Normalt er der jo et meget fastlagt emne, som tematisk binder værkerne sammen. Men her har jeg overhovedet ikke vidst, hvad kunstnerne kom med. Faktisk synes jeg, at det giver mening, for titlen "generationer-transformationer" fortæller om, at selvom man er startet samme sted - Kunst & Design-linjen -så kan kunsten føre én i 1000 retninger, siger kuratoren.

Annonce

Kunstnerisk nedløbsrør

Udstillingens yngste mand er 23-årige Mads Hyldgaard Nielsen fra Lemvig. Han har en BFA (bachelor of fine arts, red) fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2019. Han har haft en tænkepause og begynder nu på sin master i efteråret.

28-årige Mathilde Bjerre er fra Holstebro. Faktisk er hun fra kvarteret omkring Huset for Kunst & Design, har gået på Nørrelandskolen og Bifrost - og har neglet et halvt nedløbsrør fra sin gamle, nu nedlagte skole - "uh, nu håber jeg ikke, de kommer efter mig" - til en af de  stedsspecifikke installationer, Chasing Waterfalls, som hun har skabt til udstillingen.


Titlen "generationer-transformationer" fortæller om, at selvom man er startet samme sted - Kunst & Design-linjen -så kan kunsten føre én i 1000 retninger.

Anna Bak, kurator


I kælderniveau kan man se et dybt fascinerede videoværk af Jakob Kudsk Steensen, der gik på Kunst&Design 2006-2007, er uddannet fra Central St. Martins School of Fine Art i London, og som nu har base i New York.

De øvrige udstillende kunstnere er Ida My, Mathias Dyhr og Anne-Sofie Overgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Film. Selvfølgelig er det kultur

Annonce