Annonce
Navne

Oscaren vandt hun som 24-årig

I 2017 vendte skuespillerinde Goldie Hawn tilbage til det store lærred i komediefilmen Snatched. Inden da havde hun medvirket i talrige filmsuccesser som The First Wives Club og Private Benjamin Arkivfoto: Mario Anzuoni/Reuters
Skuespillerinde Goldie Hawn lænede sig ikke tilbage, efter hun allerede i 1970'erne havde fået sit gennembrud. Den 21. november fylder hun 75 år.

75: Hvis man har set amerikanske komedier fra 1980'erne og 90'erne, er der en god chance for, at særligt en skuespillerinde er dukket op igen og igen.

Hendes navn er Goldie Hawn, og gennem de to årtier var hun med i et hav af populære komediefilm. Her kan blandt andet nævnes succeser som "Private Benjamin", "Death Becomes Her" og "The First Wives Club".

I sidstnævnte vælger Hawns karakter sammen med to veninder at tage hævn på deres eksmænd, som alle har forladt dem til fordel for en yngre model. Gennembruddet for Goldie Hawn, som fylder 75 år den 21. november, kom dog længe, inden disse filmsucceser så dagens lys.

Annonce

Det var nemlig rollen som den selvmordstruede Toni Simmons i filmen "Cactus Flower", der gjorde, at hun som bare 24-årig vandt den eftertragtede Oscar for bedste kvindelige birolle ved uddelingen i 1970. Ikke nok med, at hun det år kunne gå hjem med den gyldne statuette, så gav rollen hende også en Golden Globe.


Det var rollen som den selvmordstruede Toni Simmons i filmen "Cactus Flower", der gjorde, at hun som bare 24-årig vandt den eftertragtede Oscar for bedste kvindelige birolle ved uddelingen i 1970.


Med en Oscar og en fast rolle i sketchshowet "Laugh-In" var Goldie Hawn for alvor blevet et kendt ansigt i starten af 1970'erne.

- Det var en meget underlig tur, et hurtigt spring til stjernestatus. Jeg var uafklaret og vidste ikke, hvor jeg var på vej hen, har hun sagt i et interview med The Guardian.

Efter Hawn i 15 år havde nydt sit otium, vendte hun i 2017 tilbage til biograflærredet i komediefilmen "Snatched". Her spiller hun moren til karakteren Emily Middleton, og sammen tager de to på en rejse til Sydamerika. Det går dog grueligt galt for både mor og datter, som bliver kidnappet under ferien.

Privat er Goldie Hawn kæreste med skuespilleren Kurt Russell.

Sammen har parret sønnen Wyatt Russell. Derudover har Hawn to børn fra et tidligere ægteskab, Oliver og Kate Hudson. De er begge succesfulde skuespillere.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce