Annonce
Struer

Orme-Anders og de andre overtog gymnasiet

Eleverne på Struer Statsgymnasium fik torsdag en smagsprøve på, hvordan fremtiden kan komme til at se ud. Foto: Morten Stricker
Torsdag var de sædvanlige lærere på Struer Statsgymnasium skiftet ud med universitetsstuderende, som kunne give de lokale elever et indblik og måske endda lidt afklaring i forhold til fremtiden.

Struer: Eleverne på Struer Statsgymnasium mødte torsdag ind til en noget anderledes dag, end de er vant til. Deres normale lærere var der ikke.

De var skiftet ud med studerende fra Aarhus Universitet - eller Det rullende Universitet, som de benævnes i flok.

Undervisning "slap" eleverne dog ikke for. De fik den bare fra de studerende fra Aarhus, som selv havde tilrettelagt lektioner om ting, de særligt brænder for inden for deres fag.

- Det er en fast aktivitet, som har kørt i ti år nu, og dem, der melder sig, er rigtig dygtige. Så vælger vi dem ud, som har nogle spændende emner, og man kan mærke brænder igennem og gerne vil formidle det, forklarede Sine Bækgaard Madsen, der er projektleder for Det rullende Universitet.

Gymnasierne sender selv en ansøgning om, at den og den dag kunne de godt tænke sig et besøg, hvorefter de får en liste over mulige undervisere, som de så selv kan lave et skema til eleverne ud fra.

Puslespillet ender så ud i, at hver klasse i løbet af dagen møder to forskellige undervisere.

Annonce

Jeg ved ikke, hvad jeg vil, og på den måde er det jo fint at høre lidt forskelligt, selv om der ikke lige er noget, der har fanget mig.

Filip Nørgaard Andersen, elev, Struer Statsgymnasium

Klædes på

Derudover får eleverne et oplæg om, hvad det vil sige at være studerende fra deres nye underviser på dagen, og der bliver afholdt en café, hvor de selv kan gå rundt og blive klogere på de forskellige universitetsuddannelser.

23 undervisere i alt var torsdag at finde på Struer Statsgymnasium samt en studenter-studievejleder, som kan vejlede i det generelle.

- Det handler om, at vores undervisere skal lære at formidle - nogle af dem vil jo gerne være gymnasielærere - og så handler det om, at eleverne skal klædes på til at træffe det rigtige valg i forhold til studie og karriere, fortæller Sine Bækgaard Madsen:

- Det er altså svært, hvis ikke man har nogen, der bare kan oplyse én en lille smule.

Filip Nørgaard Andersen på 17 år og Marius Lang Hindkjær på 18 år er to af de elever, som kunne bruge torsdagen på at blive lidt klogere på fremtiden.

De går begge i 2.g. og havde i den første omgang undervisning besøg af orme-Anders, som også hedder Anders Fedder Kristensen.

De spiselige insekter

Lektionen med orme-Anders handlede om insekter, og hvordan de kan gøre sig på spisebordet.

- Vi hørte en biologistuderende om, hvad han gik og lavede både studiemæssigt og i fritiden, forklarede Filip Nørgaard Andersen og fortsatte:

- Han havde lige skrevet speciale i spiselige insekter og havde et fritidsjob hos et firma, som laver dem i Danmark.

Både han og Marius Lang Hindkjær syntes, det var spændende at høre om, selv om ingen af dem lige regner med at gå i den retning selv.

- Vi er på musiklinjen, så det er ikke den åbenlyse vej i hvert fald, sagde Filip Nørgaard Andersen.

- Jeg vil gerne noget inden for transport og logistik, forklarede Marius Lang Hindkjær:

- Det var der ikke rigtigt noget af, men der var noget diplomingeniør - en afart af det - og så kunne man jo så høre, hvordan det er.

- Jeg ved ikke, hvad jeg vil, og på den måde er det jo fint at høre lidt forskelligt, selv om der ikke lige er noget, der har fanget mig, tilføjede Filip Nørgaard Andersen.

23 universitetsstuderende fra Aarhus - heriblandt - Anders Fedder Kristensen - overtog torsdag undervisningen for en dag på Struer Statsgymnasium. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce