Annonce
Struer

Orla og Jennys snørklede vej til vaccinen

Vejen til en vaccination kan være lang og snørklet for mange ældre. Bare spørg Orla og Jenny fra Humlum. Foto: Morten Stricker
Ægteparret Orla og Jenny Nielsen fra Humlum måtte bruge deres sammenlagt godt 160 år på at knække koden og få bestilt tid til vaccination online - det lykkedes dog først, da sønnen trådte til.

Humlum: Ægteparret Orla og Jenny Nielsen, Humlum, kan skrive under på, at det godt kan give udfordringer, når man udruller muligheden for at blive vaccineret fra toppen af aldersspektret i samfundet.

Tilsammen er parret "godt 160 år", som den tidligere slagtermester Orla Nielsen udtrykker det. Alderen til trods, så er der skam både adgang til computer, e-boks, nem-ID og nøglekort i privaten på Majasvej.

Ja, parret mener faktisk selv, at personnummeret nok snyder en smule, og at de er helt fint med på de teknologiske noder sammenlignet med deres jævnaldrende.

- Vi er for længst gået væk fra ildsted her i privaten, som Orla Nielsen udtrykker det.

Troen på egne evner i den digitale verden holdt, lige indtil muligheden for at bestille tid til en vaccination dukkede op i den elektroniske postkasse for nylig.

- Inden for en uge fik vi besked om, at nu kunne vi bestille tid til vaccination. Min kone fik beskeden først, da hun er ældst, og en uges tid senere kom beskeden så til mig, fortæller Orla Nielsen.

Så langt, så godt.

Annonce

Prøv på Sjælland

Hvad der siden fulgte, var ifølge Orla Nielsen en lang uge fyldt med frustrationer og adskillige forgæves forsøg på bestille tider.

- Vi brugte flere timer hver dag på at komme igennem og få bestilt - men uden resultat. Nogle gange var vi nummer 5000 i køen og anslået 32 minutter fra at kunne bestille. "Fint", tænkte jeg, "så løser jeg lige en krydsord imens." Efter 40 minutter dukkede der så en besked op om, at der ikke var flere ledige tider, siger Orla Nielsen.

Det lykkedes faktisk næsten at slå hul i bestillingspansret en enkelt gang. Orla kom så langt, at det kun var et spørgsmål om at finde en tid til vaccination nummer to. Desværre var der ingen ledige tider. Og så var det forfra igen, som Orla siger.

- Det er svært at få hjælp over telefonen, for det er aldrig et rigtigt menneske, man taler med. I stedet får man fem muligheder. En overgang så det så sort ud med bestillingen, at Orla overvejede at foreslå et sjette valg, "hvis man ville holdes for nar". Det gode humør var ikke helt brugt op.

Men det var tæt på, at de manglende bestillinger "hol jen vogen om æ nætter", som Orla udtrykker det.

Inde i bestillingsjunglen var der dog flere gange tilbud om ledige stikketider. Blandt andet fire steder på Sjælland...

- Der er lidt langt at køre. Også for langt, siger Orla.

Annonce

Den bedste gave

Gode stik var derfor dyre efter en uge, hvor Orla og Jenny til sidst rendte sur i bestillingerne. Så er det godt, at man har en søn.

Med hans mellemkomst, så lykkedes det en onsdag aften ("klokken 23.15 præcis", som Orla siger) at få bestilt både første og andet stik til ægteparret.

Og de skal stikkes meget snart. Godt nok ikke på samme tidspunkt eller samme sted for den sags skyld. Jenny kan nøjes med at køre til Struer Energi Park, mens Orla må gøre turen et kvarters tid længere og få sine stik på Sct. Jørgen Skolen i Holstebro.

Sidst i april skulle Jenny efter planen være færdigvaccineret. 2. maj er det så Orla, der kan få et gyldigt vaccinepas.

- Jeg fylder 80 år om kort tid, og det er nok den bedste gave i år. Det er i hvert fald helt sikkert den, der er brugt flest kræfter på, siger Orla Nielsen.

Vaccination

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk kan du se, hvem der skal vaccineres hvornår, og hvordan du bestiller tid til både første og andet stik.

Orla og Jenny Nielsen tilhører gruppe 7 (80-84-årige) og 8 (75-79-årige), som man indledte vaccinationen af i midten af marts.

Godt seks procent af befolkningen (cirka 350.000) er nu færdigvaccineret, mens omtrent 12 procent af befolkningen (godt 680.000) har påbegyndt vaccination og har fået mindst et stik.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

44 sorte minutter knækkede HB på Sydfyn

Annonce