Annonce
Lemvig

Orla Østerby siger stop i byrådet efter 22 år

Orla Østerby siger farvel til den konservative plads i Lemvig Byråd og overlader den til Jens Lønberg Pedersen. Foto: Lars Kamstrup
Orla Østerby overlader pladsen til Jens Lønberg Pedersen, så han kan koncentrere sig om arbejde ti Folketinget
Annonce

Lemvig: Orla Østerby (K) er det medlem, der har siddet længst i Lemvig Byråd, men nu er det slut. Orla Østerby har besluttet sig for at koncentrere sig om arbejdet i Folketinget, og dermed overlader han pladsen til første suppleant Jens Lønberg Pedersen.

Og det er et endeligt farvel til byrådsarbejdet, da Orla Østerby slår fast, at han har besluttet sig for ikke at genopstille om to år, når der igen er kommunalvalg. Derfor er Jens Lønberg Pedersen ikke inde som suppleant, så han igen skulle vige pladsen, hvis Orla Østerby skulle ryge ud af Folketinget ved et uventet valg.

- Tiden er rigtig til at give stafetten videre efter 22 år. Jeg blev jo valgt til Folketinget ved det seneste valg, og der er udsigt til, det vil vare længe, inden der er valg igen til Folketinget. Jeg har nu seks ordførerskaber, så jeg meget at fordybe mig i, så det tager tid. Jeg er jo for eksempel kørt hjem onsdag eftermiddag til byrådsmøder, og når det var slut, er jeg returneret til København for at deltage i møder fra klokken 8.00. Nu vil jeg koncentrere mig om Folketinget, så heller ikke hele livet er arbejde, siger Orla Østerby, der bliver boende i Bækmarksbro.

Han er tilfreds med, at han kan give pladsen i byrådet og i økonomi- og erhvervsudvalget videre til Jens Lønberg Pedersen.

- Han er både sympatisk, dygtig og arbejdsom, og han har allerede vist sig værd, da han i sidste byrådsperiode var suppleant for Stefan Agger i et lille års tid. Så det konservative arbejde i byrådet ligger i trygge hænder, siger Orla Østerby.

Orla Østerby blev første gang valgt til byrådet i 1997. Dengang var det for en borgerliste i sydområdet. Siden er han genvalgt fem gange og er ved borgergruppens lukning gået over til de konservative. Han var i syv år formand for social- og sundhedsudvalget, inden arbejdspresset fra arbejdet i Folketinget tvang ham til at forlade denne post, efter han indtrådte i Folketinget som suppleant for formand Søren Pape Poulsen. Efter det seneste genvalg til byrådet har han været med i økonomi- og erhvervsudvalget.

Jens Lønberg Pedersen var med i byrådet før valget, da han var suppleant for Stefan Agger. men det lykkedes kun for de konservative at få ét mandat ved det seneste valg, så hans 168 personlige stemmer rakte ikke til at forlænge denne post.

- Det var jeg ærgerlig over, da jeg nød arbejdet i byrådet meget. Jeg er ikke glad for, at Orla Østerby nu stopper, men jeg er glad for at kunne være med igen. Det var en god oplevelse at være i byrådet, hvor der hersker en stemning af, at alle vil kommunen det godt, og der er et fint samarbejde partierne imellem. Der blev lyttet til, hvad man sagde, også selv om jeg var helt ny. Så det glæder jeg mig til at videreføre i den kommende tid. Jeg får jo lov til at være med til de centrale beslutninger, da jeg skal være med i økonomi- og erhvervsudvalget, siger Jens Lønberg Pedersen.

Han imødeser den udfordring, at han skal alene for sit parti i byrådet, hvor han sidst havde Orla Østerby at læne sig opad.

- Men jeg skal nok få den støtte, jeg behøver.

Jens Lønberg Pedersen arbejder som lærer i specialklasserne på Nørre Nissum Skole.

- Jeg er glad for, at skolen vil give mig den frihed, det kræver, når man skal engagere sig i byrådsarbejdet, siger Jens Lønberg Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce