Annonce
Lemvig

Orla Østerby er væk - men det tyder alligevel godt for de konservative

Jens Lønberg er spidskandidat denne gang for de konservative, som  må have som mål at få fordoblet sit mandat i Lemvig Byråd. Arkivfoto: Morten Stricker
Vi er nået til Det konservative Folkeparti i analyserne af partierne til kommunalvalget, og her er der begrundet håb om at kunne hente et ekstra mandat

Analyse: Valget for Det konservative Folkeparti bliver det første uden stemmeslugeren Orla Østerby. Måske en udfordring, men det er ikke sikkert, det bliver det store problem alligevel.

Orla Østerby kom ind på lokalliste tilbage i 1998, og han fortsatte efter lokallistens ophør som medlem af de konservative. Her havde han nogle flotte personlige stemmetal, for han fik flere personlige stemmer, end han selv skulle bruge for at blive valgt. Men der var så en nedtur ved det sidste valg for fire år siden, hvor han dykkede til 389 personlige stemmer.

Det kostede Det konservative Folkeparti det ene af de to mandater i byrådet, da man samtidig var uheldig med valgforbundet med Venstre og Liberal Alliance. Man måtte betale et meget dyrt mandat med næsten 1000 stemmer, hvor 600 burde være nok. Men der blev ikke til mandat nummer to. Det nød Venstre godt af i valgforbundet i form af de overskydende stemmer.

Annonce

Orla Østerby forsvandt så ind i Folketinget, og det blev Jens Lønberg, der kom ind som suppleant. Det er da også ham, der er spidskandidaten nu ved et valg, hvor det må være et klart mål for de konservative at få endnu en plads.

Det konservative Folkeparti

Følgende er med på listen hos Det konservative Folkeparti ved kommunalvalget i Lemvig Kommune:

Jens Lønberg

Benedicte Hjerl Carstensen

Alex Augustinus Gregersen

Mikael Matthesen

Claus Ø. Mosekjær

Jens Jørn Porup

Rasmus Porup

Lars Snejbjerg

Det er heller ikke usandsynligt, det sker. Jens Lønberg har markeret sig som den godt nok grønne højrefløj, men også som ham, der er betænkelig ved de mange vindmøller og ikke mindst solcelleparker. Det kunne godt hente ham en del stemmer, også fra Venstre-folk, der er enig med ham på dette område. Han står i hvert tilfælde til som spidskandidat at få betydeligt flere end de 169 stemmer sidst.

Også andre kandidater

Dels er der også andre kandidater på listen, som man må formode kan trække anselige stemmetal til. Først og fremmest Rasmus Porup, som alle jo kender fra håndboldbanen, og som også har bragt sig i centrum i andre sager som for eksempel arrangør, fortaler for et legeland i Lemvig og medinitiativtager til et af byens padelcentre. Alt sammen noget, der bejler til  de yngre familier. Han fik 129 personlige stemmer sidst, og der er ikke grund til andet end at tro, at det tal bliver højere denne gang.

Apoteker Benedicte Carstensen genopstiller også. Hun fik  83 personlige stemmer sidst. Også tidligere skoleleder Jens Jørn Porup er med igen. Han fik 34 personlige stemmer sidst. Fra sidste valg mangler man ud over Orla Østerby kun Stefan Agger af dem, der fik betydelige personlige stemmer, da han er flyttet til Liberal Alliance. Han kan selvfølgelig trække nogle af sine 114 stemmer fra sidst med sig ved partiskiftet.

Af nye er der for eksempel Lars Snejbjerg, der stammer fra Harboøre, som kan gøre indhug i sit lokalområde, og det samme kan erhvervsmanden og formanden for Udefriskolen i Fabjerg, Claus Ø. Mosekjær.

Alt i alt må man sige, der er grund til optimisme hos de konservative på trods af tabet af Orla Østerby. Der er også et par jokere, som man kun kan gisne om. Måske er der også tilpas mange borgerlige stemmer, der mener, at Venstre har for stort et flertal, og sådanne kunne måske finde på at stemme konservativt for at blive i den borgerlige blok.

Og så har Det konservative Folkeparti denne gang valgt at være i valgforbund med Dansk Folkeparti, og sådanne valgforbund kan som bekendt både ende med succes eller det modsatte for de to samarbejdende partier. Men det kan snart ikke gå værre for de konservative, end det gjorde sidst, hvor man smed 300-400 stemmer - mere end et halvt mandat - over til samarbejdspartneren.


Annonce
Holstebro

Ulla kan ikke nå at donere blod efter sygehusflytning: - Jeg vil ikke bruge en feriedag på det

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Tuha fik nok en nat: Nu udgives hendes tanker om tørklædet, tilværelsen og tiden i Holstebro

Sport For abonnenter

Alt forberedt på en hurtig afrejse til EM: Bramming er klar hvis telefonen ringer

Kultur

Johnny Madsen gad ikke corona-restriktioner og efterlod festival med et problem: Ny og dyrere afløser er fundet

Struer

Omikron holder fest i nordvest: Lige nu smittes fire personer hver time døgnet rundt

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Erhverv For abonnenter

Niels og livsværket: Træskoene og legetøjet blev overhalet af elcyklen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Struer

Erlings lille hund blev bidt bagfra en sen aftentime: - Det er et større rovdyr, som har haft fat i den her hund

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Struer

Er du interesseret i et dobbelt lederjob, så er det nu, ørerne skal foldes ud: - Det er da lidt mærkeligt at være med til at finde sin afløser, men også privilegeret

Debat For abonnenter

Smitten er nærmest ude af kontrol, og lad os så komme videre

Holstebro

A.P Møller-fond giver millioner til nyt søsportscenter: Vi håber at kunne begynde byggeriet allerede i år

Annonce