Annonce
Holstebro

Orkesterefterskole får gave på 17 millioner kroner

Pengene skal blandt andet bruges til at bygge en helt ny samlingssal og øvesal til ensembler med en panoramaudsigt ud over Storådalen. Arkivfoto.
A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Færchfonden gør det muligt for Orkesterefterskolen at lave udvidelse til 26 millioner kroner.

Holstebro: Verdens eneste efterskole udelukkende for unge med interesse for klassisk musik, OrkesterEfterskolen i Holstebro, bliver i 2020 udvidet for ikke mindre end 26 millioner kroner.

Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Udvidelsen bliver mulig efter en donation på ikke mindre end 17 millioner kroner, der kommer fra de tre fonde A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Færchfonden, der med støtte for samlet 17 millioner kroner gør byggeriet til i alt 26 millioner kroner muligt.

De sidste ni millioner kroner skal skolen selv finansiere.

- Det er usædvanligt, at en skole får så stor støtte fra tre fonde. Men OrkesterEfterskolen er et musikpædagogisk fyrtårn og gør et helt specielt arbejde for at sikre fødekæden til den klassiske musik. Det ønsker de tre fonde at støtte, og det er vi utrolig glade for, siger Charlotte Borchorst Faurschou, der er forstander på OrkesterEfterskolen i pressemeddelelsen.

- Skolen har stor betydning ikke bare for det professionelle musikliv, men også for de klassiske amatørorkestre rundt om i landet. Mange klassiske musikere begynder at bygge deres musikalske netværk på skolen, og når man mødes i det klassiske musikmiljø, er det normalt, at man refererer til, hvilken årgang man gik på OrkesterEfterskolen, siger Charlotte Borchorst Faurschou.

Pengene skal blandt andet bruges til at bygge en helt ny samlingssal og øvesal til ensembler med en panoramaudsigt ud over Storådalen.

- Hele skolen bliver opgraderet med klasseværelser, øveceller, administrationsområde og indgangsparti. Skolens rammer er fyldt helt ud lige nu, så vi glæder os rigtig meget til udvidelsen, siger Klaus Wilbrandt Kjær, der er formand for OrkesterEfterskolens bestyrelse.

Arkitekt Niels Christian Andersen fra Søren Andersen Arkitekter i Holstebro er valgt som bygherrerådgiver på projektet og står bag en arkitektkonkurrence om det nye byggeri, hvor man har indbudt tre helt unge arkitekter, Line Tanderup Nielsen, Rebecca Stræde Andersen og Stine Dines Schmidt til at komme med deres bud på, hvordan OrkesterEfterskolens nye hjerte og ombygningerne af de øvrige faciliteter skal se ud.

De tre unge arkitekter går nu i gang med at udarbejde hver deres forslag, som skal ligge færdige senest 20. april. Kort derefter kårer dommerpanelet en vinder.

Går alt efter planen, begynder selve byggeriet i marts 2021 og står helt færdigt i juni 2024.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce