Debat

Ordentlighed og Venstre er to ord, der ikke hænger sammen

Venstre: ”Ordentlighed er vigtig for Venstre før et valg.” Sådan lyder parolen fra Venstres partisekretær i avisen Danmark 14. april. Man kan spørge sig selv, om det også gælder efter et valg.

Der opfordres til at have styr på pengesagerne, da det både før og nu har skortet på samme. Man kan sige, at det er længe siden, at begreberne ordentlighed og anstændighed har kunnet associeres med partiet Venstre.

Troels Lund Poulsens markante hukommelsestab om brud på tavshedspligten i sagen om Helle Thorning Schmidts skattesag, Lars Løkke Rasmussens rod i bilag, dyre rejser og tøjindkøb. Claus Hjort Frederiksens rod i administrationen, da han var beskæftigelsesminister. Tidligere brogede sager er åbenbart ikke til hinder for, at man kan få tildelt en ministerpost igen. I dag sidder Claus Hjort Frederiksen som forsvarsminister og fortsætter, hvor han slap. Der lyves om støjgrænser på nyindkøbte jagerfly. Nu kan byens borgere så se frem til at leve i et støjhelvede.

Derudover er der Inger Støjbergs bortforklaringer og usandheder i sagen om barnebrudeflygtninge, der mod lovens bogstav skilles fra deres mænd. Her er der heller ingen konsekvens, for hun følger konsekvent DF's linje, og så er man fredet.

Sidst er der sagerne om donationerne til Britt Bager og Marcus Knuth, som bringer mindelser om kreativ bogføring. Man tænker: Hvad kan det parti dog holde til?

For nuværende sidder Lars Løkke Rasmussen i møder med DF og de radikale og pønser på at lave en ”genistreg”, så han kan blive siddende på posten fire år mere. Men er det det, vi vil have? En regering, hvor man uanset stemmetal med næb og kløer vil holde sig ved magten? Hvor vennetjenester afgør, hvem der får tildelt ministerposter og ikke mindst, hvor de, der kan bage de bedste rævekager, får magten?

Det bør naturligvis være sådan, at det største parti får retten til at danne regering – det er det, man kalder demokrati.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Holstebro For abonnenter

Det er ikke EU’s opgave at lave kønskvoter og at opbygge en hær

Vinderup For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Overvågning Danmark

Udsagnet om, at tillid er godt, men kontrol bedre, tillægges som regel Lenin, der som bekendt var grundlæggeren af Sovjetunionen. I dag bruges udsagnet ofte med en kraftig ironisk undertone, da Sovjet brød sammen under folkets vægt og utilfredshed med Moder Stats evne til at levere meget andet end mistillid og mistrøstighed. Men når man læser den juridiske tænketank Justitias gennemgang af Udbetaling Danmarks ageren, kan man godt stryge det ironiske smil fra mundvigene. Udbetaling Danmark, der står for udbetalingen af et hav af offentlige ydelser til borgerne, har for at undgå snyd nemlig også mulighed for at indhente oplysninger om private og økonomiske forhold for ikke bare de borgere, der modtager ydelserne- men også oplysninger om deres nærmeste familie. Det hele uden nogen form for samtykke fra de mennesker, der får deres ellers private oplysninger om ferie, helbred og økonomi endevendt. Det sker naturligvis for at undgå snyd med offentlige midler, hvad egentlig er et ædelt formål. Men når det sker i et omfang og med en systematik, som Justitia dokumenterer, har den nærmere karakter af en overvågning. I 2018 samkørte Udbetaling Danmark oplysninger om i alt 2,7 millioner modtagere af offentlige ydelser med det pauvre resultat, at man kun fandt 1094 sager, som førte til standsning, ændring eller tilbagebetaling af ydelser. Det er mange mennesker, der har fået deres private oplysninger sammenkørt og endevendt for et latterligt lille udbytte. På overfladen gentager vi gerne, at velfærdsstaten bygger på tillid, og at netop tilliden er vigtig for sammenhængskraften i Danmark. Den høje tillid er nærmest et adelsmærke, der kan forklare den ikke-eksisterende korruption og den troværdighed, som offentlige myndigheder generelt har. Men tillader vi blindt, at det offentlige sammenkører oplysninger på kryds og tværs, risikerer vi at ende som et kontrolsamfund, hvor privatlivets fred og vores ret til beskyttelse af private oplysninger bliver sat under gevaldigt pres. Det kan 1000 sager om forkerte udbetalte offentlige ydelser simpelthen ikke retfærdiggøre.

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Annonce