Annonce
Lemvig

Optræder til Thyborøns fiskedage: Tørfisk glæder sig til at spille igen

Tørfisk består af - set fra venstre - Egon Kirk, Anker Hviid, Bent Bro og Bent Kirk. De har blot spillet én koncert siden den 7. marts på grund af corona-nedlukningen. Men efter koncerten i Thyborøn lørdag den 1. august går det for alvor løs igen med 46 koncerter resten af året. Pressebillede
Tørfisk plejer altid at spille til Fiskedag i Thyborøn, og det snart 40-årige Thyborøn-band spiller også til afløseren for den aflyste Fiskedag. Det sker lørdag den 1. august, og der er stadig billetter.
Annonce

Thyborøn: Hvis der er to ting, der hører sammen i Thyborøn, så er det Fiskedag og Tørfisk-koncert.

Sådan er det også i år, selv om selve Fiskedagen er aflyst og erstattet af den fire dage lange begivenhed "Thyborøn går i fisk".

En koncert med Tørfisk er stadig en del af programmet. Det er lørdag den 1. august, at Tørfisk - der kalder sig selv for Danmarks ældste boyband - giver koncert.

Tørfisk blev dannet i 1981 og består af Bent Bro, Anker Hviid, Egon Kirk og Bent Kirk.

- Vi spillede første gang til Fiskedagen i 1982, og jeg tror, vi har spillet til Fiskedagen i alle årene siden. Måske har der været et enkelt år, hvor vi ikke spillede. Det kan jeg faktisk ikke huske, siger Anker Hviid.

Fiskedagen skulle i år have været holdt for 43. år i træk, men arrangørerne valgte at aflyse på grund af forsamlingsforbuddet i forhold til corona-restriktionerne. Begivenheden i byen på spidsen af Harboøre Tange plejer at samle 4000-5000 besøgende.

Annonce

Plads til 500

Der må være 500 til Tørfisk-koncerten, der foregår i et aflukket område for et siddende publikum. Der er sat 440 billetter til salg - den resterende del op til 500 er blandt andre de frivillige, der er i sving denne dag.

- Det går fint med billetsalget. Vi har solgt omkring 300 billetter, kunne handels- og eventchef Mai Lindgaard fortælle i slutningen af sidste uge.

"Thyborøn går i fisk"

"Thyborøn går i fisk" er afløseren for den traditionelle Fiskedag, der er aflyst i år.

Det foregår fra onsdag den 29. juli til lørdag den 1. august.

Man kan blandt andet opleve følgende: Børnenes fiskeparadis, streetfood-boder, fiskeauktion, markedsstemning fra byens butikker samt koncerter med Grandfætters og Tørfisk.

Fredag den 31. juli er der koncert med Grandfætters og Marius Grønkjær, så der er masser af musikalsk underholdning til afløseren for Fiskedagen.

Det er Thyborøn Handel, der sammen med en række lokale aktører står bag både den traditionelle Fiskedag og årets alternative fiskedage.

Annonce

Har haft lang pause

Tørfisk plejer at give omkring 100 koncerter om året, men de seneste måneder har instrumenterne og stemmerne været tavse hos de friske Thyborøn-fyre. På grund af corona-nedlukningen har Tørfisk kunne spillet én gang siden den 7. marts, hvor Tørfisk spillede på Pejsegården i Brædstrup.

- Man vænner sig nærmest til at gå hjemme og ikke skulle ud at spille. Men selvfølgelig har det været mærkeligt, og det bliver virkelig rart at komme ud igen. Det er jo det, vi har været vant til i alle de år, siger Anker Hviid.Vi når ikke vores normale 100 koncerter i år, men fra august og året ud har vi 46 koncerter, så vi går en travl periode i møde

Anker Hviid, Tørfisk


Det er meget passende, at Tørfisk igen skruer op for aktiviteterne med en koncert på hjemmebanen i Thyborøn.

- Koncerten til Fiskedagen plejer altid at være vores første efter sommerferien. Det er en god måde at komme i gang på, og i løbet af året er det vores eneste sikre koncert i Thyborøn, siger Anker Hviid.

Annonce

40 års jubilæum i 2021

I ugen efter de alternative fiskedage spiller Tørfisk på Bornholm, og i slutningen af august tager koncerterne for alvor fart. Her spiller Tørfisk hele seks dage i træk.

- Vi når ikke vores normale 100 koncerter i år, men fra august og året ud har vi 46 koncerter, så vi går en travl periode i møde, siger Anker Hviid.

Det gør Thyborøn-gruppen også næste år, hvor den kan fejre 40 års jubilæum. Det sker blandt andet med en særdeles hektiske jubilæumsuge, hvor der bliver flere koncerter hver dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce