Annonce
Lemvig

Optimisme efter velbesøgt borgermøde - tror på en anden løsning

Godt 200 borgere fyldte lokalet op på Nørre Nissum Skole, og det var ikke mindst de modne tilhørere, de rlytted etil plejehjemmets fremtid i Nørre Nissum. Foto: Morten Stricker
Social- og sundhedsudvalget vil beslutte på onsdag, om man fastholder beslutningen om plejehjemmet i Nørre Nissum - meget tyder på, de har lyttet til borgerne, og de finder en anden løsning

Nørre Nissum: Godt 200 engagerede borgere tog optimistiske hjem fra borgermødet på Nørre Nissum Skole med håbet om, at politikerne i Lemvig Byråd vil ændre beslutningen om, at øst-områdets plejehjem, Østerbo i Nørre Nissum, skal omdannes til et specialplejehjem uden plads til almindelige lokale plejehjemsbeboere.

De fik et løfte om, at social- og sundhedsudvalget vil tage beslutningen op på udvalgsmødet onsdag, og her er udvalget hjulpet på vej af, at økonomi- og erhvervsudvalget mandag accepterede, at der kan findes en anden løsning, og at de penge, der er sat af til omdannelsen af plejehjemmet i Nørre Nissum, og så vil fortsat være i budgettet til en anden løsning.

Og udvalgsformand Gunnar Lisby Kjær (V) skubbede til optimismen, da han i sin afslutning på mødet sagde, at der på mødet nok ville blive truffet en beslutning, som øst-området vil være tilfreds med.

- Jeg mener, at hele udvalget er enige om, at hver en sten skal vendes i denne sag, og jeg er overbevist om, vi i fællesskab finder frem til en god løsning, sagde han.

Forinden havde både han og andre udvalgsmedlemmer som Susanne Buch Nielsen (SF) og Lone Pilgaard Sørensen (S) lagt sig fladt ned og erkendt, at de i bestræbelserne på at finde den løsning, der var bedst for kommunen som helhed økonomisk og fagligt, havde overset det faktum, at man samtidig berøvede øst-området det lokale plejehjem. Og alle tre takkede de lokale borgere for at have åbnet deres øjne, så de blev klar over det, og alle erklærede sig villig til at erkende, hvis man havde taget en forkert beslutning, så ville man finde en anden. Alle beklagede også, at forslaget ikke var sendt i høring, så ingen vidste noget om det, før det var en del af budgetforliget.

Og det er så det, man skal afgøre på onsdag. Men uanset hvad man når frem til af løsningsforslag, kommer det ikke med på byrådsmødet i den kommende uge til endelige budget-afgørelse, da det er for sent. Til gengæld kommer det med, at økonomi- go erhvervsudvalget stiller frit, hvordan pengene skal bruges, hvis det ikke er den oprindelige løsning, der vælges. Og det er det så sandsynligvis ikke, hvis man konkludere ud fra borgermødet mandag aften.

Tilslutningen overvældede arrangørerne fra de tre lokale borgerforeninger og Vennekredsen.

- Men det tager vi som et tegn på, at det her optager mange, sagde formanden for Nørre Nissum Borgerforening, Ove Damgaard, da han indledte mødet.

På mødet kom en lang række indlæg, der fortalte politikerne, at det var en forkert beslutning, de havde gang i, og hvilken stor betydning, det har for et lokalområde, at der er et plejehjem. Politikerne kvitterede med at sige, at de havde ørerne åbne over for de argumenter, de havde hørt hele aftnen. Indlæg, du kan læse meget mere om i tirsdagens udgave af Folkebladet Lemvig

Annonce
Ordstyrer Jørgen Nørby havde en let aften. På trods af mange følelsesladede indlæg holdt forsamlingen den sobre tone hele vejen igennem borgermødet. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce