Annonce
Holstebro

Optiker: En død gågade er ikke godt for forretningen

Optikerne er autoriserede sundhedspersoner og sælger medicinsk udstyr i form af briller og kontaktlinser. Derfor er brilleforretningerne undtaget fra nedlukningen af detailhandlen. Arkivfoto: Morten Pape
Selv om optikerne gerne må holde åbent under den delvise corona-nedlukning, er der ikke samme gang i forretningen, som der plejer at være på denne tid af året, hvor der normalt hersker udsalgs-travlhed.
Annonce

Holstebro/Danmark: - I Optikerforeningen modtager vi et stigende antal henvendelser fra danskere, der ønsker at vide, om det er muligt at komme til optiker under den nuværende nedlukning af detailhandlen. Svaret er JA!

Sådan lyder det i en mail fra Optikerforeningen, der er en brancheforening for optikere, optometrister og optikvirksomheder i Danmark. Foreningen, der repræsenterer 270 virksomheder og godt 1000 optikere og optometrister, beklager sig over, at medier nævner, at dagligvarebutikker og apoteker er de eneste undtagelser i nedlukningen af detailhandlen i Danmark. Men det er ikke korrekt, understreger brancheforeningen.

- Landets optikere er ikke en del af nedlukningen, da de er autoriserede sundhedspersoner og samtidig sælger medicinsk udstyr i form af briller og kontaktlinser. Og derfor kan de holde åbent, lyder det videre i mailen.

Annonce

Fald på 50 procent

En af de optiker-forretninger, der hver morgen låser butiksdøren op, er Louis Nielsen i Holstebro, der har forretninger både i Nørregade og i Bilka.

- En død gågade er ikke godt for forretningen - og den er i øvrigt ikke god for detailhandlere i det hele taget, men vi er privilegerede og taknemmelige for, at vi kan få lov til at holde åbent, så vi kan hjælpe vores kunder og for eksempel sende dem videre til specialister på sygehuset, siger Torben Doktor, der er medejer af Louis Nielsen i Holstebro.

- Vi har faktisk haft godt booket op i kalenderen, men vi kan ikke forvente, at det bliver ved på samme måde, siger Torben Doktor, der allerede nu ser langt flere huller i kalenderen.

Foreløbig er alle 17 til 18 ansatte på job i de to afdelinger, men de tre indehavere er inde i overvejelser, om det kan fortsætte, eller om de må hjemsende nogle medarbejdere.


En død gågade er ikke godt for forretningen - og den er i øvrigt ikke god for detailhandlere i det hele taget, men vi er privilegerede og taknemmelige for, at vi kan få lov til at holde åbent, så vi kan hjælpe vores kunder og for eksempel sende dem videre til specialister på sygehuset.

Torben Doktor, medejer af Louis Nielsen i Holstebro


På denne tid af året plejer optikerforretningen at have travlt med udsalg.

- Det er slet ikke på niveau med det normale. Vi ser et fald på omkring 50 procent, vurderer han.

Annonce

Briller sprittes af

De kunder, Louis Nielsen ikke ser under corona-nedlukningen, er blandt andet strøgkunderne og hr. og fru Danmark, der er bekymrede for Covid-19-smitten.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at kunderne trygt kan komme ind til os, siger Torben Doktor og fortæller, at de ansatte bærer mundbind hele tiden, mens de er på job, mens kunderne må tage mundbindet af, når de sidder ned.

De briller, som kunderne prøver, bliver for eksempel lagt i en bakke og sprittet af, før den næste kan prøve dem.

- Vi ser frem til, at der kommer mere gang i gågaden. Vores største håb er, at alle optikerkolleger og detailhandlen generelt i Holstebro må komme igennem nedlukningen med skindet på næsen. Vi har en lækker by, der som bekendt blev kåret til den bedste handelsby i 2020. Det er vi stolte af som virksomhed i Holstebro, lyder det fra Torben Doktor, der hører med til den gruppe, der fortsat må holde åbent.

Annonce
Holstebro For abonnenter

For 10 år siden: Da Rikke fik varmet tæerne, vandet stod højt, og politikerne afsatte 500.000 kroner til at bekæmpe vandet

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Piloten bag miraklet på Hudsonfloden

Annonce