Annonce
Navne

Optaget i Blå Bog: Som et skulderklap fra en usynlig ven

Andreas Gylling Æbelø, her fotograferet i 2017, da han tiltrådte som ny direktør for AIDS-fondet, er blevet optaget i Kraks Blå Bog. Arkivfoto: Morten Stricker.
To personer med tilknytning Holstebro er nye navne i Kraks Blå Bog, der netop er udkommet. En af dem er Andreas Gylling Æbelø, direktør for Aids-fondet, der ser optagelsen som et ”godt gået – bliv ved”.
Annonce

Holstebro: Siden 1910 har markante personer fået deres navn trykt i den årlige udgave af Kraks Blå Bog, og nu er udgaven for 2020/2021 udkommet med en række nye navne.

Fælles for årets 162 nye optagne er ifølge udgiveren, Gads Forlag, at de alle har "gjort sig positivt bemærket inden for deres respektive fagområder og står bag bedrifter, der fortjener at blive husket".

To af de nye navne i Kraks Blå Bog har tilknytning til Holstebro, nemlig direktør for Aids-fondet, Andreas Gylling Æbelø, og politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen.

- Jeg er da glad og stolt over optagelsen i Kraks Blå Bog. Der er jo det særlige ved processen, at man ikke ved, hvem juryen er. Så det er en slags skulderklap fra en usynlig ven, der siger ”godt gået – bliv ved”. Det er motiverende, ikke kun for mig personligt, men for hele organisationens kamp for at udrydde hiv og aids, siger den 40-årige Andreas Gylling Æbelø til Dagbladet.

Han er født og opvokset i Holstebro, er student fra Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing i 1999, og flyttede til København i år 2000, hvor han læste til cand mag. i retorik 2002-2008 ved Københavns Universitet. Han har været ansat ved kommunikationsfirmaet Advice a/s, arbejdet som kommunikationschef for Den Obelske Familiefond og været særlig rådgiver for daværende handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S). Den 8. maj 2017 tiltrådte han som ny direktør for Aids-fondet.
Annonce

For livet

Den 55-årige Helle Kyndesen - hun fylder 56 i juni - er cand. jur. fra Aarhus Universitet i 1988 og har en Master i Public Administration fra Aalborg Universitet, 2010. Hun var i perioden 2006-2012 vicepolitidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, inden hun fra 2012 til 2015 var politidirektør i Sydøstjyllands Politi. derfra gik turen til Østjyllands Politi, hvor hun tiltrådte som politidirektør i 2015. Den stilling forlod hun for per 1. april 2020 at rykke ind som politidirektør for Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro, hvor hun også bor privat sammen med ægtefællen.

Blandt de øvrige nye navne på listen - uden tilknytning til vores landsdel i øvrigt - finder man blandt andet Adam Aamann, indehaver af smørrebrødsrestauranten Aamanns, filminstruktøren bag biografhittet "Dronningen", May el-Toukhy, den kendte læge og foredragsholder, Imran Rashid, og Erik Brøgger Rasmussen, direktøren for Borgerservice under Udenrigsministeriet er tilføjet.
Mange af nytilføjelserne finder man i den akademiske verden, hvor en række professorer, universitetsfolk og forskere er på listen.
Også ledere af en række organisationer er nye på listen. Blandt andre Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Er man først blevet optaget i Kraks Blå Bog, er man der som udgangspunkt til sin død.

Politidirektør Helle Kyndesen, Midt- og Vesjyllands Politi, er nu også at finde i Kraks Blå Bog. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

For 10 år siden: Da Rikke fik varmet tæerne, vandet stod højt, og politikerne afsatte 500.000 kroner til at bekæmpe vandet

Navne

Parkinson stoppede Diamonds baryton

Annonce