Annonce
Livsstil

Opskrift: Mortens pebermyntetrøfler

Odense: Morten Chokolade laver julekonfekt til Eksklusiv. Foto: Robert Wengler
Chokoladetrøfler Cirka 40 styk

Ingredienser:

400 gram mørk chokolade – cirka 60 procent

1 dl fløde

1-2 ml pebermynteolie

Pynt – version 1:

Kokosmel

Hindbærstøv

Pynt – version 2:

Bismarkstokke

Annonce
Odense: Morten Chokolade laver julekonfekt til Eksklusiv. Foto: Robert Wengler

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen. Pas på, temperaturen ikke kommer over 45 grader.

Når chokoladen er smeltet, tilsættes fløden forsigtigt. Chokolademassen bliver hurtigt tyk. Herefter tilsættes pebermynteolien. Pas på med at hælde for meget i. Tilsæt lidt ad gangen. Der er risiko for, at chokoladen kommer til at smage af halspastiller, hvis der kommer for meget i. Arbejd med en dejskraber, til chokolademassen er ensartet, og pebermynteolien er arbejdet godt ind i massen.

Tril små kugler af chokolademassen. De skal være lidt større end en hasselnød med skal.

Mens chokoladekuglerne stadig er en smule klistrede fra hændernes varme, rulles de i pynten – halvt af hvert.

Fremgangsmåde for pynt – version 1:

Bland 2 dl kokosmel med en spsk. hindbærstøv. Læg chokoladetrøflerne i den lyserøde kokosblanding et par stykker ad gangen og tril dem rundt.

Fremgangsmåde for pynt – version 2:

Kom tre-fire Bismarkstokke i en pose og knus dem til mindre stykker med en kagerulle. Kom bolchestykkerne i en skål og tril chokoladetrøflerne i dem.

Opbevares i en lufttæt beholder. Lad ikke chokoladetrøflerne ligge for tæt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce