Livsstil

Opskrift: Lav dine egne varme hveder

Det er en tradition at spise varme hveder torsdag aften før Store Bededag. Du kan se opskriften herunder. Foto: Eva Seider/Ritzau Scanpix

2 dl letmælk

25 g gær

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. salt

1 spsk. rørsukker

1 æg

350 g hvedemel

Opløs gæren i lunken mælk. Bland kardemomme, salt, sukker og æg i.

Tilsæt melet lidt efter lidt.

Ælt dejen sammen, indtil den er smidig.

Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 45 minutter.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Del dejen i ni stykker og tril dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande eller et ovnfast fad (cirka 16 x 22 centimeter) og lad dem hæve tildækket i cirka en halv time. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

0/0
Annonce
Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Turister lægger årligt op mod 1,9 milliarder kroner i Holstebro: - De er glade for vores marmelader, geléer og den slags

Holstebro

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Kultur

Nostalgifestivals største problem er aldrig interessen...

Danmark

Mere is og rosé: Hedebølge ændrer vores forbrugsadfærd

112

Uopmærksomhed og høj fart: 45-årig ligger i kunstig koma efter færdselsulykke

Speedway

Fik frataget finaleløb: Jeg må indrømme, at jeg er rasende

112

Ikke på bar bund, men savner afgørende tip om hærværksmand

Annonce