Annonce
Sport

Oprykkerne fra Silkeborg jagter målmandsforstærkning

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Silkeborg har klubbens målmandstræner som reserve og jagter derfor en ny keeper til superligatruppen.

Silkeborgs tidligere førstemålmand Thomas Nørgaard har denne sommer stoppet sin aktive karriere, men ikke desto mindre har han siddet på bænken i sæsonens to første kampe i Superligaen.

Det er dog ikke, fordi Nørgaard har genoptaget karrieren. Det skyldes derimod, at Silkeborg er tyndt besat på målmandsposten, hvor unge Oscar Hedvall lige nu er truppens eneste målmand.

Ud over Nørgaard har Peter Friis Jensen også sagt farvel til klubben denne sommer, da han er taget til Vendsyssel FF, og Silkeborg har ikke hentet ny målmand - endnu.

- Vi skal have en målmand mere i truppen, og det arbejder vi på at hente, slår sportschef Jesper Stüker fast.

Thomas Nørgaard, som efter karrierestoppet er blevet målmandstræner i Silkeborg, understreger da også, at han ikke har genoptaget karrieren.

- Vi står i den situation, at det lige nu kun er Oscar, der er på kontrakt, mens vi også har en ung målmand, som har trænet med i hele opstarten, men vis situation stadig er uafklaret.

- Kent Nielsen (Silkeborg-træner, red.) har valgt, at han gerne vil have mig med på bænken, så det har jeg selvfølgelig sagt ja til.

- Men det er ikke planen, at jeg skal starte op igen som aktiv, siger Nørgaard.

Silkeborg er kommet skidt fra start i Superligaen, da oprykkerne har tabt de første to kampe med 0-3 til henholdsvis Brøndby og Horsens.

De dårlige resultater får dog ikke sportschef Jesper Stüker til at gå i panik og straks hente nye spillere.

- Det er selvfølgelig en dårlig start, og der er ting, vi skal have løftet, men det skal primært gøres med den trup, vi har nu, siger sportschefen.

- Vi har en idé om, hvilke positioner vi vil forstærke, og kan vi hente et par spillere udefra, som kan hjælpe til med at få løftet niveauet, kigger vi selvfølgelig på det.

- Det kan sagtens tænkes, at der går noget tid, før vi har truppen på plads. Kent og jeg har is i maven og er tålmodige med at få hentet de helt rigtige spillere, siger Stüker.

Cheftræner Kent Nielsen kom til klubben før denne sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

112

Kiosk ramt af indbrud

Annonce