Annonce
Fodbold

Oprykkerne fra Lemvig holdt nullet for fjerde gang i træk

Femte sejr i træk og fjerde gang Lemvig GF holdt modstanderne fra fadet. Oprykkerne har fået en forrygende start på sæsonen. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er tre uger siden, at en modstander i serie 2 senest har scoret imod Lemvig GF. Træner Keld Østergaard jubler i den forbindelse over den spillerudvikling og træningskultur, han oplever i sin hjemby.

Lemvig: Efter en sæson i serie 3, hvor Lemvig GF blot lukkede ti mål ind i 14 kampe, stødte mandskabet på sit første nederlag i knap ti måneder i sæsonpremieren mod Højslev Station IF.

Siden da har Keld Østergaards tropper steppet op og vundet fem kampe på stribe.

Lørdag blev det til en stensikker sejr på 3-0 over Roslev IK, og dermed har lemvigerne ikke lukket mål ind siden den 18. august.

- Det er næsten det bedste af det hele. Det er dejligt, at vi formår at holde nullet flere gange i træk, fortæller cheftræner Keld Østergaard.

Annonce

Kampen i tal

Roslev IK - Lemvig GF 0-3 (0-1)

Fodbold, serie 2

Mål: 0-1 Malthe Krarup Andersen, straffespark (32.), 0-2 Rasmus Mikkelsen (65.), 0-3 Jakob Kamstrup (85.).

Talenterne udklækkes

Der er masser af glæde at spore i den 47-årige træners stemme. Han er nemlig i øjeblikket vidne til imponerende udviklinger blandt flere af klubbens førsteholdsspillere.

Unge Peter Hedegaard Nielsen har i den grad grebet chancen, efter at han er rykket fra sin plads på backen og ind i midterforsvaret.

- Peter gør det simpelthen formidabelt for tiden. Også Jonas Kruse er inde i en kanon udvikling, og han viser gang på gang, at han er ekstrem løbestærk, lyder det fra Keld Østergaard, som i 14 år har trænet fodboldelever på Lyngs Idrætsefterskole.

Naturligvis får målmanden, Jeppe Berthelsen, også ros fra træneren, idet han har holdt buret rent for Lemvig GF i de seneste 360 minutters fodbold, mandskabet har spillet.

Han er den første, træneren nævner, da avisen spørger om opskriften til clean sheets kamp efter kamp.

- Jeg har bare en rigtig god målmand og et hold, der efter at have holdt nullet et par gange, har sat en stor værdi i at holde modstanderne fra at score, fortæller træneren.

Offensivt drager Lemvig GF fordel af målfarlige Rasmus Mikkelsen. Seks kampe er spillet, og han har allerede scoret syv mål.

Over 40 til træning

De mange positive historier om unges talentudvikling i Lemvig skyldes en kultur, hvor træningen prioriteres af spillerne, mener Keld Østergaard.

- I stedet for at leve på at kunne hente en eller to spændende spillere i området har vi haft fokus på at få skabt en base i form af en kultur, hvor folk møder op til træning for at blive bedre. Hver gang har jeg over 40 spillere til træning, så den base mener jeg, vi er ved at have skabt, siger træneren.

Selvom det lige nu går forrygende for LGF-spillerne i serie 2, er der dog stadig plads til at forbedring. Derfor er træningerne drønvigtige.

- Jeg vil gerne have, at vi spiller i et højere tempo, når vi er i boldbesiddelse. Samtidig skal vi også blive bedre til at lægge flade pasninger på den centrale del af banen, fortæller han.

Andre lokale resultater fra weekenden

Herrer, jyllandsserien

Holstebro B - Randers Freja 4-0

Mål: 1-0 Anders Miguel Santos Iversen (28.), 2-0 Anders Miguel Santos Iversen (79.), 3-0 Patrick Damkjær (81.), 4-0 Marc Nørby (86.).

Herrer, serie 2

Hurup IF - SHN/Ulfborg 6-0

Mål: 1-0 Andreas Boye Hunskjær (1.), 2-0 Andreas Boye Hunskjær (8.), 3-0 Andreas Boye Hunskjær, straffespark (21.), 4-0 Selvmål (55.), 5-0 Jonas Bojesen (56.), 6-0 Alexander Søgaard (69.).

Nordvestmors BK - Vinderup IK 6-3

Mål: 1-0 Christian Farsinsen (1.), 2-0 Mads Vester Nielsen (4.), 3-0 Christian Farsinsen (6.), 3-1 Kevin Feliciano Nielsen (7.), 4-1 Jesper Jensen (27.), 5-1 Jesper Jensen (59.), 6-1 Christian Farsinsen (59.), 6-2 Dan Stisen (76.), 6-3 Kevin Feliciano Nielsen, straffespark (90.).

Kvinder, jyllandsserie

Mejrup GU - Christiansbjerg IF 1-2

Målscorer fra Mejrup: Malene Nielsen.

Begge ben på jorden

Midt i succesen er det dog vigtigt ikke at tro, at træerne vokser ind i himlen. Dét er tydeligt at fornemme på Keld Østergaard, som først og fremmest gerne vil sikre, at klubbens førstehold sikrer sig en plads i rækken.

En førsteplads efter seks kampe fører ikke umiddelbart til en forventning om en ny oprykning.

- Det kan hurtigt ændre sig i puljen. Større afstand har vi heller ikke lagt til klubberne under os. Et hold som Vinderup skal bare vinde et par kampe i træk, og så kan det allerede se anderledes ud, siger cheftræneren.

Lemvig GF har to point ned til Nordvestmors BK på andenpladsen.

Cheftræneren, Keld Østergaard, erfarer med glæde, at Lemvig GF har fået skabt en rigtig god træningskultur. Over 40 spillere møder hver gang op til træning. Arkivfoto: Allan Damgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce