Annonce
Struer

Opråbet, der bredte sig med lynets hast

Kan 60-årige Ulla Astrup Jensen komme til at arbejde igen? Det vil Jobcenter Struer nu finde ud af. Foto: Morten Stricker.

Ulla og Erling Astrup Jensen er endt i så ulykkelig en situation, at parret ikke så anden udvej end at råbe om hjælp.

Hjerm: Et Facebook-opslag med fire billeder har de seneste dage skabt voldsom opmærksomhed og gjort kommentarsporet under det rødglødende.

Knap 3000 kommentarer og flere end 9000 delinger har det i skrivende stund genereret.

Selv om den megen røre, opslaget har skabt, var håbet med det, er omfanget alligevel kommet noget bag på manden bag teksten og kvinden på billederne.

- Jeg havde slet ikke drømt om, at det ville komme derop, fortæller Erling Astrup Jensen, hvis hustru, Ulla Astrup Jensen, opslaget drejer sig om.

- Jeg er faktisk lidt rystet over den fart, det har taget, tilføjer han.

Det er dog langt fra det eneste, den 59-årige mand er rystet over.

Indholdet i Facebook-opslaget går nemlig på, hvordan parret, der bor i Hjerm, mildt sagt føler sig dårligt behandlet af jobcenteret i Struer.

- Min kone er 60 år og har haft Parkinsons sygdom i 10 år, hvilket blandt andet har gjort, at hendes rygsøjle vælter 42 grader til højre øverst og 21 grader til venstre forneden. Derfor gnider det nederste ribben mod hofteben med samme smerte, som havde man brækket et ben, står der.

Min kone er 60 år og har haft Parkinsons sygdom i 10 år, hvilket blandt andet har gjort, at hendes rygsøjle vælter 42 grader til højre øverst og 21 grader til venstre forneden. Derfor gnider det nederste ribben mod hofteben med samme smerte, som havde man brækket et ben.

Erling Astrup Jensen, Hjerm.
Ryggen er ikke, som den skal være hos Ulla Astrup Jensen. Forude venter derfor en operation. Foto: Morten Stricker.

Operation venter

Denne lidelse kaldes ifølge Erling Astrup Jensen for skoliose og dækker altså, som man både kan se på billedet her og dem i Facebook-opslaget, over en skæv ryg.

I første omgang fik Ulla Astrup Jensen anbefalet et korset, hvilket nu dog er ændret til en operation, som hun skal igennem til september.

- Da jobcenteret hørte dette, mente de, at det kunne gøre, at hun så kunne arbejde efter en operation og så slut sygedagpenge og på jobafklaringsydelse (kontanthjælp), skriver Erling Astrup Jensen i Facebook-opslaget.

Den vurdering er han dog langt fra enig i.

- Hun kan ingenting. Hun kan lige lave kaffe, men at røre i en sovs - det kan hun ikke, forklarer Erling Astrup Jensen, der taler på vegne af sin kone, fordi hun ud over ryggen også er ramt på andre områder.

- Parkinsons sygdommen betyder, at hun er ekstra langsom i sine bevægelser, at det godt kan knibe lidt med hukommelsen, og at hun ikke helt kan udtrykke sig som tidligere, siger ægtemanden.

Annonce

Smerter og tudeture

Hertil skal lægges smerterne, som Ulla Astrup Jensen trods sine lidelser ikke har problemer med at beskrive.

- Jeg har fandeme ondt, så jeg tager mine tudeture, som hun siger og tilføjer:

- Jeg kan prøve at stå op ad noget og strække ud. Det hjælper lidt, men så kommer smerten igen, og mine smertestillende (medicin, red.) hjælper ikke.

For at give et indtryk af, hvad Ulla Astrup Jensen kan, når det gælder arbejdsmarkedet, fortæller parret om, da hun senest var i praktik.

Det foregik i Kvickly i perioden fra begyndelsen af december 2016 til marts i år. Her arbejdede hun 15-20 minutter ad gangen i to timer to gange om ugen.

- Så var jeg træt og kunne ikke lave noget, fortæller Ulla Astrup Jensen, som derfor i nogle tilfælde måtte melde fra til sin rygtræning.

Den nu 60-årige kvinde, der tidligere arbejdede som kundeservicemedarbejder hos Arriva, blev arbejdsløs i foråret 2015.

Herefter var hun på dagpenge frem til oktober samme år, hvor de blev til sygedagpenge, da rygproblemerne for alvor tog til.

Annonce

Må ikke kommentere

Sygedagpengene fik Ulla Astrup Jensen frem til marts måned i år, hvor de altså blev vekslet til en ressourceforløbsydelse og et jobafklaringsforløb.

Målet med det er ifølge Beskæftigelsesministeriet, at en tværfaglig og sammenhængende indsats på sigt kan bringe den sygemeldte i arbejde eller i gang med en uddannelse.

Det tror hverken Ulla eller Erling Astrup Jensen dog på.

- Hendes egen læge kan ikke se, hvad det er for noget arbejde, hun skal kunne klare, siger Erling Astrup Jensen, der også kan fortælle om en rygspecialist, som mener, man bør overveje en pensionering.

Hos Jobcenter Struer er kommentaren fra centerchef René Geisler Rosenkilde, at:

- Eftersom der er tale om en konkret og individuel afgørelse, må jeg ikke udtale mig om sagen. Generelt kan jeg oplyse, at borgere, der er utilfredse med konkrete afgørelser, bliver informeret om deres klagemuligheder, og at der er mulighed for at anke afgørelsen til Ankestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Struer

Spa-brand var kortslutning

Annonce