Annonce
112

Opråb til de unge: 10.000 kroner til et godt projekt

En god ide til et ungt projekt, der kan skabe mere liv i bymidten. Foto: Morten Stricker
Der er afsat 50.000 kroner til fem projekter og gratis butiksleje i gågaden for at skabe mere liv i byen efter lukketid.

Holstebro: Der sker alt for lidt i Holstebro midtby, når butikkerne er lukkede.

Det er også svært at finde et sted for de unge at mødes, hvor de ikke skal betale dyrt for en kop kaffe eller en øl.

Det var det klare budskab fra de unge i Holstebro, da selskabet Holstebro Udvikling tidligere på året spurgte de unge, hvad der skal til for at gøre bymidten langt mere interessant.

- Byens unge har bidraget med mange fine ideer til, hvad der skal ske med byudviklingen i Holstebro. Tre arkitektteams er nu i gang med at udarbejde tre samlede forslag til udviklingen, men vi vil gerne have de unge på banen med det samme, siger Jesper Larsen, der er direktør for Holstebro Udvikling.

Derfor er der afsat 50.000 kroner, der kan bruges på fem forskellige projekter, hvor de unge kan søsætte projekter, der kan skabe mere liv i byen. Der er indgået et samarbejde med foreningen Cityvækst, der kan hjælpe med at stille lokaler til rådighed i gågaden.

- Vi håber meget, at unge er med på ideen. Der skal ikke gå tungt papirarbejde i sagen, så det gælder om at komme med en stærk idé og skrive en kort ansøgning, siger Jesper Larsen.

Formanden for Holstebro Cityvækst, Michael Ulsted, mener at tomme butikker er et oplagt sted at skabe mere liv i byen.

- Det er ikke godt for noget eller nogen, at der er tomme butikker i en ellers levende gågade. Et samarbejde med de unge åbner for, at vi kan få noget sjov og kreativitet i lokalerne. Det kan skabe endnu mere liv til gavn for alle, siger Michael Ulsted i en pressemeddelelse.

Hvis der først er sagt go til projektet og pengene bevilget, er der frit slag. Pengene må dog ikke bruges til lønninger.

Ansøgningen skal sendes til Holstebro Udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Smits-brødre jagter historisk EM-billet

Annonce