Annonce
Lemvig

Efter 19 år er det slut: Genbrugsbutik holder ophørsudsalg

Der var feststemning, da genbrugsbutikken åbnede i oktober 2002. Nu lukker den igen efter 19 år. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Efter 19 år er det slut med at drive genbrugsbutik i Fåre. Sidste åbningsdag er onsdag 3. juli
Annonce

Fåre: Kirkens Korshær lukker genbrugsbutikken i Fåre, der gennem 19 år er blevet drevet af frivillige.

- Vi holder sidste åbningsdag 3. juli, siger Inge Madsen, der er talsmand for de tilbageværende, frivillige medarbejdere i butikken.


Det er lidt mærkeligt at lukke, for pr. 1. august har jeg været i butikken i 50 år

Inge Madsen, Genbrugsbutikken i Fåre


Det er nemlig mangel på frivillige, der gør, at butikken nu må lukke.

Annonce

Nej hele vejen

- Vi har ikke medarbejdere nok. Jeg tror, jeg har spurgt 50, om de har lyst til at hjælpe, men jeg har fået nej hele vejen rundt, siger Inge Madsen.

Inden coronakrisen var 30 frivillige tilknyttet butikken, men det begynde at falde under krisen , da butikken lukkede ned. Flere af de frivillige er langt oppe i årene, og de har benyttet lukningen til at sige, at de ønsker at stoppe.

- De tilbageværende ønsker ikke mere arbejdstid, så derfor kan vi ikke få det til at nå sammen mere. Derfor blev vi enige om, at det nu efter corona-lukningen vil være en god tid at lukke helt, siger Inge Madsen.

Annonce

Ophørsudsalg

Derfor er butikken i gang med et ophørsudsalg. Foreløbigt har butikken åbent onsdag, torsdag og fredag i denne uge og fortsætter i næste uge.

- Vi har skrevet til de øvrige Kirkens Korshær-butikker i kommunen, at de må komme og hente, hvad der er tilbage. Vi tager ikke nye ting ind, hvad vi heller ikke har gjort den sidste tid på grund af corona-lukningen, siger Inge Madsen, der selv har en lang karriere bag disken.

Inge Madsen var oprindeligt brugsuddeler i Fåre og fortsatte som selvstændig købmand i nogle år, inden butikken blev overtaget af Kirkens Korshær.

- Det er lidt mærkeligt at lukke, for pr. 1. august har jeg været i butikken i 50 år, siger hun.

Hvad der skal ske med bygningen efter lukningen er fortsat ikke afgjort. Bygningen ejes i dag af Erik Hansen, der driver Thorsminde fisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce