x
Annonce
Vinderup

Opgiver ikke fælleshus selv om stor fond siger nej

Svend Ebbesen (til højre) foran Ejsing Egebjerg Hallen, hvor Fælleshuset efter planen skal bygges. Han diskuterer planen sammen med Lars Rocatis, formand for Ejsing Boldklub. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Efter fem års dialog har Lokale- og Anlægsfonden sagt nej til at støtte Fælleshuset i Ejsing. Nu er planen at reducere projektet.

Ejsing: - Vi er meget skuffede, men kaster ikke håndklædet i ringen.

Det siger Svend Ebbesen, talsmand for arbejdsgruppen bag Fælleshuset i Ejsing. Gruppen har efter fem års dialog med Lokale- og Anlægsfonden netop fået afslag på en ansøgning på to millioner kroner til projektet.

Det er konkret køkkenindretningen, parterne ikke har kunne blive enige om, fortæller Svend Ebbesen.

- Vi har brug for et køkken med kapacitet til omkring 300 personer, når der er skolefest, juletræsfest og lignende. Lokale- og Anlægsfonden ønskede et mindre køkken, hvor man i fællesskab kunne lave mad sammen.

Svend Ebbesen kalder forhandlingsforløbet med fonden for "lidt underligt". Men nu han man opgivet at forhandle mere med fonden. Men ikke at bygge fælleshuset, der skal give en ny indgang til Ejsing-Egebjerg Hallen. Planen er at reducere fælleshuset med omkring 50 kvadratmeter og dermed spare nogle penge. Det kan ske ved at lave køkkenet og foyeren lidt mindre.

Lokale borgere og virksomheder har givet tilsagn om støtte for 1,7 millioner kroner, og der er forhåbning om yderligere 300.000 kroner fra erhvervslivet. Holstebro Kommune bidrager med 3,5 millioner kroner, og kreditforeningen er klar med 1 million kroner.

Fælleshuset skal være landsbyens nye samlingssted i stedet for den gamle sognegård og give gode faciliteter til skole, børnehave og foreningslivet.

- Skulle sognegården opdateres ville det koste mellem én og halvanden million kroner, og boldklubben har ikke haft klublokaler siden 2012. Klubben må i dag nøjes med en container til sit udstyr, fortæller Svend Ebbesen.

For at opnå besparelser vil arbejdsgruppen blandt andet undersøge om modulbyggeri kan være en mulighed, oplyser han.

Først når overvejelserne er færdige bliver projektets arkitekt, Erik Brandt Dam fra København, igen kontaktet.

- Det koster jo 1000 kroner i timen, hver gang vi skal have arkitekten i gang, forklarer Svend Ebbesen.

Vi er meget skuffede, men kaster ikke håndklædet i ringen

Svend Ebbesen, arbejdsgruppen bag Fælleshuset, Ejsing Egebjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce