Annonce
Holstebro

Opgang evakueret under brand

Branden brød ud ved 13-tiden i Struer. Arkivfoto
Lejlighed i etageejendom brød i brand, og brandvæsenet tog ingen chancer, da slukningsarbejdet gik i gang

Struer: Beboerne i en etageejendom i Struer blev lørdag eftermiddag evakueret, da der udbrød brand i en lejlighed på anden sal.

- Det var i et boligkompleks på Kirkegade i Struer, hvor der gik ild i en lejlighed på anden sal. Der var tre lejligheder i opgangen, og derfor valgte vi at få beboerne i de øvirge lejligheder ud for en sikkerheds skyld, siger indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Jean Warming.

Han understreger dog, at branden ikke umiddelbart bragte nabolejlighederne i fare, da det hurtigt lykkedes at begrænse flammerne til anden sal. Derfor blev evakueringen blot foretaget for en sikkerheds skyld, mens slukningsarbejdet stod på. Beboerne kunne umiddelbart efter flytte tilbage i deres egne lejligheder, der ikke blev berørte af indsatsen.

Branden opstod omkring klokken 13 i lejligheden. Der var ikke nogen hjemme i lejligheden, da branden opstod, og derfor kom ingen i fare i forbindelse med indsatsen.

Det er fortsat uklart, hvad der udløste branden. Det kan blot konstateres, at branden er opstået i køkkenregionen.

- Lejligheden blev kraftigt røgskadet ved branden, oplyser Jean Warming, som ikke umiddelbart har et bud på brandårsagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce