Annonce
Kultur

Operastjerne giver unge talenter nye drømme

Lørdag 25. januar kan man opleve elever i klassisk sang i en koncert kl. 15.00 i Orkestersalen på Holstebro Musikskole. Ved koncerten synger de uddrag fra Mozarts tre mest berømte operaer: Tryllefløjten, Don Juan og Figaros Bryllup. Pressefoto: MGK Midtvest
25. januar kan du opleve Poul Teddy Rasmussen sammen med sine elever i Orkestersalen på Holstebro Musikskole. Alle elever studerer klassisk sang ved MGK MidtVest.

HOLSTEBRO: På lørdag kan du opleve operaelever fra MGK MidtVest synge uddrag fra Mozarts operaer i Orkestersalen på Holstebro Musikskole.

På Holstebro Musikskole og den Jyske Sangskole får de undervisning af Poul Teddy Rasmussen, og mange af de unge klassiske sangere går direkte fra hans undervisning og ind på musikkonservatoriet.

Poul Teddy fik diplomeksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1986. Og herefter tog det fart. Han fik et årsstipendium til studier ved Hochschule der Künste i Berlin. De to professorer I. Hartmann og Dietrich Fischer-Dieskau hjalp ham til et toårigt stipendium fra Berliner Senat. I fire år var han medlem af soloensemblet ved operaen i Lübeck, men i 1993 måtte han forlade operaen i Lübeck på grund af helbredsproblemer.

Og i 2000 måtte han helt opgive karrieren som operasanger på grund af voldsom allergi. Siden har han så givet sin viden videre til elever ved MGK MidtVest.

Ved koncerten 25. januar kl. 15 synger de uddrag fra Mozarts tre mest berømte operaer: Tryllefløjten, Don Juan og Figaros Bryllup. Der er fri entré.

Annonce
Operasanger Poul Teddy Rasmussen havde en ekstraordinær karriere, inden helbredet satte en stopper for det. I dag underviser han MGK-elever og giver dem et skub i deres egen karriere. Pressefoto: Mgk Midtvest
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce