Annonce
Struer

OPDATERET: Lokalt byggefirma går i opløsning

Det er far og datter, der har stået i spidsen for Radius Byg, som nu er under tvangsopløsning. Her er det Trine Risum Rasmussen og Gert Risum Jensen. Arkivfoto

Familiedrevet byggefirma er sendt i tvangsopløsning - ledelse og bestyrelse er fratrådt.

Struer: Håndværkernes biler holder stille inden for gitterporten, men der er lys i vinduerne på kontoret.

Radius Byg er kommet ud i så store økonomiske vanskeligheder, at virksomheden nu er tvunget til at dreje nøglen om.

Fredag den 13. gik Radius Byg i tvangsopløsning, og det betyder, at byggefirmaet med adresse i Bremdal befinder sig i et juridisk tomrum, hvor virksomheden hverken er i egentlig drift eller er gået konkurs.

Ifølge oplysninger fra Erhvervsstyrelsen modtog Skifteretten i Holstebro en anmodning om tvangsopløsning med henvisning til selskabslovens bestemmelser.

Det medfører helt konkret, at ledelsen af det hidtil familiedrevne firma er ude af billedet.

Det gælder hele bestyrelsen, bestående af Gert Risum Jensen, Hanne Vindelev Jensen og datteren Trine Risum Rasmussen, der har været formand. Hendes far, Gert Risum Jensen, har også beklædt posten som direktør, men også i den funktion er han fratrådt.

Og endelig er også firmaets revisorer fra Krøyer Pedersen Statsautoriserede Revisorer I/S ude af billedet.

Det fremgår altsammen af registreringer hos Erhvervsstyrelsen.

Lys på kontoret

Avisen har været forbi på firmaadressen i Bremdal, og der var folk på arbejde på kontoret, men ingen af dem ønskede at udtale sig.

Medarbejderne svarede nej til spørgsmålet, om Gert Risum Jensen eller Trine Risum Rasmussen var til stede.

Avisen har ringet flere gange til firmaets hovednummer og mobilnummer, men ingen tager telefonen, og det er ikke lykkedes at få Gert Risum Jensen eller Trine Risum Rasmussen i tale.

Det er derfor stadig uvist, præcis hvorfor det er gået galt.

Det står dog klart, at der ikke er registreret noget regnskab for byggefirmaet i regnskabsåret 2015-2016 hos Erhvervsstyrelsen. Det fremgår af Erhvervsstyrelsens selskabsregister.

Sidste regnskab er fra 2015

Det manglende årsregnskab kan være årsagen eller en del af årsagen til tvangsopløsningen.

Kort fortalt fremgår det af selskabsloven, at Erhvervsstyrelsen kan anmode Skifteretten om at opløse et selskab, hvis ikke Erhvervsstyrelsen modtager selskabets årsrapport rettidigt.

Det seneste årsregnskab, som Radius Byg har offentliggjort via Erhvervsstyrelsen, vedrører det forskudte regnskabsår 2014-2015, som slutter 30. juni 2015.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce