Annonce
Holstebro

Opdateret: 21-årig voldtaget - gennemser videoovervågning

Fyns Politi.

Politiet leder med hunde efter mulige spor på gerningsstedet

Holstebro: En 21-årig kvinde har anmeldt, at hun i nat er blevet voldtaget i Holstebro.

Ifølge politiets oplysninger blev kvinden passet op af 3-4 mænd, som hun ikke kendte i forvejen. De voldtog hende ved åen bag Musikteateret i Holstebro. Derfor har politiet netop nu afspærret området i samarbejde med Hjemmeværnet, mens man med hunde er i gang med at lede efter spor i sagen.

Der er på nuværende tidspunkt ikke noget signalement af de pågældende mænd.

- Vi har to hunde, der er trænet i at søge efter og finde biologiske spor. De er på stedet nu. Det samme er efterforskere og kriminalteknikere, som også skal sikre spor, siger Simon Skelkjær til Ritzau.

Hundene er for eksempel trænet i at finde spor i form af blod, sperm eller hår.Kvinden var tilsyneladende på vej hjem fra byen, da hun blev overfaldet. Hun var alene på tidspunktet.Da den anmeldte voldtægt er foregået i centrum af Holstebro, kan det være, at mændene er blevet fanget på videoovervågning.Det skal betjente se nærmere på i løbet af dagen.Senere på dagen venter politiet at offentliggøre et signalement af én eller flere af gerningsmændene.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce