Annonce
Lemvig

Lemvig Prisen 2019: Medlemmer af prisudvalget har allerede grå hår i hovedet

Jørgen Kielsholm - får opbakning., Arkivfoto
Anne Lund og Jørgen Kielsholm får mere opbakning til Lemvig Prisen

Lemvig: Vi havde en forrygende første uge med indstilling af kandidater til Lemvig Prisen 2019, hvor vi fik ikke færre end syv virkelig gode forslag, som kan sætte grå hår i hovedet på medlemmerne af prisudvalget, når de skal vælge årets prismodtager.

Og der kommer forhåbentlig endnu flere gode forslag.

Lige nu er der opbakning til to af de allerede foreslåede kandidater.

Krista Søgaard, som er frivillige i Kræftcaféen, bakker forslaget om formanden for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig, Anne Lund, op. Krista Søgaard mener, at det forslag er vanskeligt at komme udenom.

- Det vil være for omfattende at beskrive alt det, hun er ophavsmand for, men hvis man følger med i Lokalavisen, vil man kunne se, hvad der annonceres for i Kræftgrupperne, skriver Krista Lund, som understreger, det er tredje gang, hun indstiller Anne Lund.

Og så er det Margit og Gunnar Brun, der tilslutter sig forslaget om formanden for Lemvig Roklub, Jørgen Kielsholm.

- Jørgen har igennem de sidste 20 år ihærdigt og diplomatisk været en drivende formand for klubben. Der er sket rigtigt meget i klubben i de sidste år. Der er bygget nyt motionsrum som bliver brugt dagligt med rospinning, cykler, vægte m.v. Der er bygget nyt kajakrum, og især kajakroning for unge har været i en rivende udvikling. Og så er der ny sauna til vinterbaderne hvor der i vinterhalvåret er over 200, der nyder at kunne gå lige ud i fjorden på nyt pontonanlæg, skriver Margit og Gunnar Brun.

Men som sagt er der åbent for flere kandidater, eller du kan som her bakke allerede foreslåede kandidater op. Send dit forslag til redaktionen@folkebladetlemvig.dk eller til Folkebladet Lemvig, Havnegade 66, 7620 Lemvig. Så er kandidaten med i vurderingen af årets modtager af prisen på de 10.000 kroner, som Vestjysk Bank er sponsor for. Kun kan man ikke foreslå tidligere modtagere af Lemvig Prisen.

Annonce

Kandidaterne

De foreløbige kandidater til Lemvig Prisen 2019:

Jørgen Kielsholm, formand, Lemvig Roklub.

Familien Kejser, Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Nils-Jørn Krejberg, formand, Teaterkredsen Limfjorden.

Anne Lund, Kræftens Bekæmpelse.

Anna Kirstine Præstholm, frivillig for kommunens handicappede.

Jens Chr. og Kaj Egholm, Egholm Maskiner.

Niels Kristian Madsen, LOFI.

Anne Lund - får opbakning. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce