Annonce
Lemvig

Lemvig Prisen 2019: Medlemmer af prisudvalget har allerede grå hår i hovedet

Jørgen Kielsholm - får opbakning., Arkivfoto
Anne Lund og Jørgen Kielsholm får mere opbakning til Lemvig Prisen

Lemvig: Vi havde en forrygende første uge med indstilling af kandidater til Lemvig Prisen 2019, hvor vi fik ikke færre end syv virkelig gode forslag, som kan sætte grå hår i hovedet på medlemmerne af prisudvalget, når de skal vælge årets prismodtager.

Og der kommer forhåbentlig endnu flere gode forslag.

Lige nu er der opbakning til to af de allerede foreslåede kandidater.

Krista Søgaard, som er frivillige i Kræftcaféen, bakker forslaget om formanden for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig, Anne Lund, op. Krista Søgaard mener, at det forslag er vanskeligt at komme udenom.

- Det vil være for omfattende at beskrive alt det, hun er ophavsmand for, men hvis man følger med i Lokalavisen, vil man kunne se, hvad der annonceres for i Kræftgrupperne, skriver Krista Lund, som understreger, det er tredje gang, hun indstiller Anne Lund.

Og så er det Margit og Gunnar Brun, der tilslutter sig forslaget om formanden for Lemvig Roklub, Jørgen Kielsholm.

- Jørgen har igennem de sidste 20 år ihærdigt og diplomatisk været en drivende formand for klubben. Der er sket rigtigt meget i klubben i de sidste år. Der er bygget nyt motionsrum som bliver brugt dagligt med rospinning, cykler, vægte m.v. Der er bygget nyt kajakrum, og især kajakroning for unge har været i en rivende udvikling. Og så er der ny sauna til vinterbaderne hvor der i vinterhalvåret er over 200, der nyder at kunne gå lige ud i fjorden på nyt pontonanlæg, skriver Margit og Gunnar Brun.

Men som sagt er der åbent for flere kandidater, eller du kan som her bakke allerede foreslåede kandidater op. Send dit forslag til redaktionen@folkebladetlemvig.dk eller til Folkebladet Lemvig, Havnegade 66, 7620 Lemvig. Så er kandidaten med i vurderingen af årets modtager af prisen på de 10.000 kroner, som Vestjysk Bank er sponsor for. Kun kan man ikke foreslå tidligere modtagere af Lemvig Prisen.

Annonce

Kandidaterne

De foreløbige kandidater til Lemvig Prisen 2019:

Jørgen Kielsholm, formand, Lemvig Roklub.

Familien Kejser, Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Nils-Jørn Krejberg, formand, Teaterkredsen Limfjorden.

Anne Lund, Kræftens Bekæmpelse.

Anna Kirstine Præstholm, frivillig for kommunens handicappede.

Jens Chr. og Kaj Egholm, Egholm Maskiner.

Niels Kristian Madsen, LOFI.

Anne Lund - får opbakning. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fra bølgedal til guldskvulp

Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Annonce