Annonce
Struer

Onsdag morgen ville han faktisk gerne se flammer

Her er branden tirsdag aften kommet under kontrol. Bygningen stod ikke til at redde, men der var ingen fare for, at branden bredte sig. Foto: Johan Gadegaard
Der var brandvagt ved nedbrændt lagerbygning på Nørhedevej hele natten, og da ny indsatsleder fik ansvar for efterslukningen, var der stadigvæk gløder i halmen.

Holstebro: Efter en lang nat med brandvagt ved en landejendom på Nørhedevej umiddelbart nord for Holstebro, skulle en ny indsatsleder for Nordvestjyllands Brandvæsen onsdag morgen tage stilling til, hvad der skulle ske for at få de sidste gløder slukket i den nedbrændte lagerbygning.

Branden opstod tirsdag eftermiddag.

Alarmen lød klokken 16.26, og på et tidspunkt var der en så voldsom varmeudvikling fra branden, at togtrafikken mellem Holstebro og Struer blev aflyst og først genoptaget igen tirsdag aften.

Annonce

- Udfordringen har været, at den store hal delvist har været kollapset. Så vi kunne ikke komme ind og slukke ilden. Der var simpelthen for stor risiko for, at vi kunne få tag eller spær i hovedet, fortalte indsatslederen ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Morten Würtz Gräs.

Onsdag morgen var det så Ib Stougaard, der fik ansvar for at få slukket de sidste gløder som ny indsatsleder på stedet.Jeg ville faktisk foretrække, at det brændte,

Ib Stougaard, indsatsleder, Nordvestjyllands Brandvæsen- Den er ikke helt så nem, fortalte han efter at have brugt den første times tid af sin vagt på stedet på at overveje, om han skulle hælde mere vand på eller bare afvente, at resterne af de mange halmballer i bygningen udbrændte helt af sig selv.

- Jeg ville faktisk foretrække, at det brændte, fortalte han.

- Bygningen er kollapset. Når stålspær bliver 600 grader varme i flammerne, bliver de bløde som spaghetti, og når bygningen falder sammen, er det helt umuligt for os at komme ind til gløderne i halmen, forklarede han om sit dilemma.

Skulle der hældes mere vand på gløderne, ville han også helst undgå at bruge drikkevand fra en brandhane på slukningen.

- Så vi overvejer at hente vand med de to tankvogne, vi har til rådighed i et regnvandsbassin  ved Bilka, forklarede han.

- Men som sagt: Vi må lige se, hvad vi kan gøre. Der er ikke noget, der haster. Det var i går, der var fart på, konstaterede han.

Annonce
Holstebro

Onsdag åbnes der for vaccination uden tidsbestilling

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Kultur For abonnenter

Nostalgi-festivalen er aflyst: Det kan du gøre med billetten

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Struer

Opbakning fra biografdirektøren: Det er 20 år siden, jeg kom til byen og undrede mig over, at der ikke blev bygget boliger på havnen

Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Holstebro

Tirsdagens coronatal: Smitten er stabil - undtagen Nørreland

Debat For abonnenter

Det må så koste millioner - de ansattes sikkerhed må man ikke spille hasard med

Holstebro

Nyt om Maren: Så lang tid går der som minimum, før hun rejses igen

Annonce