Annonce
Holstebro

Omtumlet cykelsti står først færdig i 2021: Skal finde erstatningsskov inden det sidste kan laves

Efter planen skulle den syv kilometer lange cykelsti langs Klitvej have været færdig til turister i år. Der er lavet broer, fjernet jord og udlagt sand - men på den sidste skovstrækning er arbejdet slet ikke startet. - Det er grotesk, siger Per Kjeldsgaard, der er formand for Sdr. Nissum Borger- og Idrætsforening. Foto. Jens kirk
En cykelsti langs Klitvej skulle have været klar til turister i 2020. Men alle tilladelser er endnu ikke på plads på en skovstrækning - så nu er håbet, at stien er klar til turister i foråret 2021.
Annonce

Sdr. Nissum: Der er nye problemer med at få tilladelse til den cykelsti langs Klitvejen mellem Husby og Fjand, som oprindeligt skulle have været stået færdig i august. Men hvor arbejdet slet ikke er gået i gang på en strækning på 700 meter gennem den statsejede Husby Klitplantage.

Lige nu strander en dispensation fra Miljøstyrelsen på, at kommunen skal finde 1,6 hektar erstatningsskov for de træer, som skal fældes for at anlægge cykelstien.

- Arealet er større end forventet, og vi er lige nu ved at finde et egnet kommunalt areal, hvor der kan plantes erstatningsskov, siger Annette Vognbjerg, der er chef for trafik og anlæg i Holstebro Kommune.

I marts søgte kommunen om dispensation hos Miljøstyrelsen, og det har været ekstra svært, fordi cykelstien - efter ønske fra Naturstyrelsen - er trukket lidt ind i skoven. Kommunen skal også finde erstatningsskov for den række træer, som bliver stående mellem vej og cykelsti.

- Men vi satser på, at vi snart får en dispensation på plads, siger Annette Vognbjerg.

Annonce

Først færdig næste år

Hidtil har kommunen håbet, at cykelstien - trods forsinkelser - ville stå færdig i år. Men med fem uger til jul er det helt umuligt.

- Den manglende strækning bliver først færdig i det nye år, men jeg håber, at vejret vil gøre det muligt at arbejde i vinteren, siger Annette Vognbjerg.

På cirka fem kilometer af cykelstien syd for Hagevej er der næsten klar til at blive lagt asfalt - altså bortset fra de 700 meter gennem skoven.

- På denne strækning forventer vi, at der bliver lagt et bærelag af asfalt i år, siger Annette Vognbjerg, som er usikker på, om der bliver asfalt helt frem den eksisterende cykelsti mod Thorsminde i år.

Cykelstien skulle efter planen være projekteret i 2019 og anlagt i 2020. Men den har været ramt af en serie af forsinkelser - og herunder blød bund og krav om dispensationer på strækninger med beskyttet natur.

- Det er da irriterende, og det er smadderærgeligt. Vi havde ikke indregnet, at de ville tage så lang tid at få en dispensation fra Miljøstyrelsen. Og vi har heller ikke taget højde for udfordringer med blød bund og beskyttet natur. Men det er sag, som vi har lært meget af, siger Annette Vognbjerg.

- Vi har åbenbart været heldige, når vi før har anlagt cykelstier, for det her har vi ikke oplevet før, siger hun.

Annonce

Dybt skuffede borgere

Per Kjeldsgaard er formand for Sdr. Nissum Borger- og Idrætsforening, og han har været med til at kæmpe for cykelstien. Han ryster på hovedet af de store forsinkelser.

- Det er grotesk, at de slet ikke har haft styr på det. Allerede i april sidste år pegede vi over for kommunen på de problemer, der kunne blive på strækningen - både med fredsskov, blød bund, naturområder og et kirkedige. Så forløbet er under al kritik, siger Per Kjeldsgaard, som minder om, at arbejdet skulle være startet i februar, så cykelstien kunne stå færdige til turister i sommeren 2020. Nu har han kun et ønske tilbage.

- Jeg håber bestemt, at cykelstien står færdig i det tidlige forår 2021 og inden turistsæsonen, siger Kjeldsgaard, som også ejer Fjand Gårdbutik ved den kommende cykelsti.

Her ved Husby Klitplantage slutter cykelstien brat - og det det sidste stykke bliver først lavet i 2021, erkender kommunen. Kommunen skal nemlig finde en erstatningsskov, før den kan få dispensation - og det er endnu ikke på plads. Foto: Jens Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Kommunen tilbyder lyntest til ansatte

Struer

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Struer har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

Annonce