Annonce
Holstebro

Omstridte vindmøller veksles til natursti og multibane

Det er penge fra disse kommende vindmøller ved Blæsbjerg, som giver 1,2 millioner kroner til lokale projekter. Ill.: Holstebro Kommune

Der var både penge til skole og golfklub, da politikere fordelte 1,2 millioner kroner, som kommer fra fire vindmøller ved Blæsbjerg. I øvrigt de sidste penge inden ordningen lukker.

IDOM-Råsted: Der er nu udsigt til en multibane med kunstgræs ved Idom-Råsted Skole. Politikerne i natur- og miljøudvalget har nemlig fordelt de 1.214.400 kroner, som kommer fra "Grøn ordning" i anledning af fire vindmøller, som er på vej sydøst for Råsted.

Der er en helhedsplan på vej for et område ved skolen, hvor der indgår to multibaner, og der var søgt om flere penge end den samlede pulje. Projektet får 706.000 kroner fra grøn ordning - og altså kun en del af de ønskede penge.

Det er i øvrigt vindmøller, som har forårsaget kraftige protester fra især borgere på Lilleåvej i Råsted, som er bekymret over især støj, og som har klaget til Miljøklagenævnet over kommunens tilladelse til møllerne.

Men beboerne på Lilleåvej har også udsigt til lidt afkast fra møllerne.

Der er nemlig givet 125.000 kroner til genetablering af en natur-cykelsti mellem Råsted og Idom. Stien fortsætter fra Lillåvej gennem Theuts Plantage til Lystlundvej, og det er især strækningnen gennem plantagen, som er i dårlig stand. Idom-Råsted Borgerforening har foreslået stien, som eventuelt kan kobles på Hjertestien, som går rundt om golfbanen.

Der var også 322.000 kroner til Holstebro Golfklub, som vil etablere et værested for børn og unge i klubben - et sted hvor unge kan møde deres rollemodeller. Det er et eksisterende baghus ved klubhuset, som skal isoleres og have lavet et gulv med gulvvarme, så det kan bruges som "børne- og ungdomsbule" med tv og spil.

Endelig blev der givet godt 61.000 kroner til dagplejen, som ønsker et værested med gynger, vippedyr og andre ting i området.

- Der var også andre interessante ansøgninger, men vi vurderede, at de ikke opfyldte de krav, som der er fra ordnignen, siger Karsten Filsø (SF), formand for natur- og miljøuvalget.

Grøn ordning lukker til februar, og derfor er pengene undtagelsesvis fordelt, inden møllerne er stillet op.

- Vi har kun et skud i bøssen, og vi mister pengene, hvis ikke vi rammer rigtigt første gang, siger Filsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce