Annonce
Viborg HK

Ombejlet landsholdspiller forlænger sin kontrakt: - Hun er en komplet spiller

Kristina Jørgensen forlænger sin aftale med Viborg HK frem til sommeren 2022. Arkivfoto: Morten Pedersen
Der har øjensynligt været interesse fra flere andre klubber, men Kristina Jørgensen bliver i Viborg HK frem til sommeren 2022.

Viborg: Der er gode nyheder - og så er der rigtig gode nyheder.

Fredag aften kunne Viborg HK byde ind med en af den slags nyheder, som formentlig for de rigtig brede smil til at brede sig på alle med grønne hjerter.

Det er nemlig lykkedes Viborg HK at forlænge aftalen med profilen Kristina Jørgensen frem til sommeren 2022, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

- Der er flere grunde til, jeg forlænger med Viborg HK. Jeg føler, at jeg har udviklet mig de sidste to år og kan fortsætte min udvikling i klubben da alt omkring holdet fungerer. Det er lige fra den fysiske træning, til fysioterapi og træningsmiljø. Der er ikke noget at klage over, og jeg føler, jeg kan udvikle mig yderligere og hjælpe med til, at Viborg HK bliver en topklub igen. De ambitioner mærker jeg også fra klubbens side, og jeg glæder mig til fortsat at være en del af det arbejde der ligger i at komme til tops, fortæller Kristina Jørgensen i en pressemeddelelse.

Annonce
Jakob Vestergaard glæder sig over, at det er lykkedes at forlænge aftalen med Kristina Jørgensen. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Vigtig for missionen

Den 21-årige bagspiller har været et af de helt hotte emner i håndbold-Danmark i de seneste uger.

Hendes flotte udvikling hos Viborg HK og på landsholdet har nemlig betydet, at flere andre klubber angiveligt har haft hende på radaren.

- Kristina Jørgensen er fremtidens spiller og har allerede nu stor betydning for Viborg HK og det danske landshold. Den betydning vil kun blive større jo mere erfaring hun tillægger sig, og derfor er det også vigtigt for os som klub at bevare hende i truppen. Vi vil til tops i dansk og international håndbold, og skal vi det, er det nødvendigt at have en spiller som Kristina i truppen, fortæller Jørgen Hansen, direktør i Viborg HK.

Spillemæssigt har Kristina Jørgensen i denne sæson været det helt store trækdyr blandt markspillerne, hvor hun har været en ledestjerne både offensivt og defensivt.

Og cheftræner Jakob Vestergaard ser da også meget frem til at fortsætte med Kristina Jørgensen som en vigtig spiller på holdet.

- Kris er en hamrendedygtig håndboldspiller, som har nogle lederkvaliteter, som vi tror, vi kan bygge holdet op omkring. Hun er en komplet spiller, der spiller begge veje.

- Hun har en fantastisk træningsmoral og vindermentalitet som kan trække holdet i en positiv retning. Det er der ikke så mange spillere, der kan - særligt ikke i den alder, Kristina har. Hun er om nogen en vinder, der vil vinde i alt. Om det er sten-saks-papir, fodbold under opvarmning eller en håndboldkamp, så går Jørgensen all-in. Derfor er det også med stor tilfredshed, at vi har forlænget aftalen med hende, siger cheftræneren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce