Annonce
Ulfborg/Vemb

Omar skriver om social kontrol, som hun selv har oplevet

Forfatterinden Sara Omar, da hun i januar blev overrasket med tildelingen af prisen De Gyldne Laurbær. 16. september fortæller hun om sine bøger og sit liv på Nr. Vosborg. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Vemb: Forfatteren Sara Omar har modtaget mange priser både for sit forfatterskab og for sit personlige mod. Bl.a. Menneskerettighedsprisen 2019. Læserenes Bogpris 2018 for 'Dødevaskeren' og De Gyldne Laurbær 2019 for 'Skyggedanseren'.

Onsdag 16. september kan hun opleves på Nr. Vosborg, hvor et tidligere besøg måtte udskydes på grund af coronaen.

Sara Omar er dansk-kurdisk studerende og forfatter, født i 1986 og har boet i Danmark siden 2001.

Annonce

Hun lægger ikke fingrene imellem, når hun beskriver og udstiller den sociale kontrol, den undertrykkelse og det voldsomme hykleri, som kvinder udsættes for i en muslimsk kultur. Romanerne er inspireret af hendes egen livshistorie og de skæbner, hun har mødt i sit frivillige arbejde med udsatte kvinder og børn.

Romandebuten var ’Dødevaskeren’, hvor man første gang møder pigen Frmesk. Og følger hende i hendes tidligste barndom i Kurdistan og senere i Danmark, hvor hun i 2016 er indlagt på et hospital i Aarhus med svære fysiske og psykiske skader.

I ’Skyggedanseren’ får vi historien om de mellemliggende år, hvor Frmesk vokser op hos sine kærlige bedsteforældre, som hun tror er hendes forældre, og senere kommer til Danmark.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Holstebro Biblioteker. Aftenens moderator er Søren Christensen, rektor på Thisted Gymnasium.

Hvis man har lyst, kan man nyde en gastronomisk middag i restauranten på Nr. Vosborg før foredraget, oplyser Nr. Vosborg i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce