x
Annonce
Holstebro

Om igen: Udvalg skal drøfte om skolegæld kan afvikles hurtigere

Børne- og familieudvalget skal drøfte gældsafvikling igen. De penge, som står på centrale skolekonti, og som ikke er blevet brugt i 2019, kan komme i spil for at afvikle gammel gæld på de fire store skoler hurtigere. Det er ud over Mejrup Skole på billedet de tre skoler i Holstebro by. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Et flertal i økonomiudvalget valgte på mødet onsdag at sende afviklingsplanen for underskuddet på børn- og ungeområdet tilbage til udvalget.

Holstebro: Det var et splittet udvalg, der valgte at sende en afviklingsplan for et stort underskud på børn og ungeområdet videre til økonomiudvalget uden, at der var balance i indtægter og udgifter.

Og det er et splittet økonomiudvalg, som i dag valgte at sende sagen tilbage til fagudvalget, nemlig et rødt flertal.

- Det betyder, at vi i børne- og familieudvalget skal drøfte, om de uforbrugte midler på centrale skolekonti skal bruges til af afdrage gælden på de fire store skoler noget hurtigere. Eller om den skal bruges som buffer for mindre skoler, som kan være havnet i økonomisk uføre på grund af en langtidssygemelding, siger Svend Ørgaard (S), medlem af såvel økonomiudvalg som børne- og familieudvalg.

Venstre og Dansk Folkeparti derimod står fast på, at de 3,2 millioner på centrale skolekonti samt de ikke forbrugte DUT-midler på 1,7 millioner (bloktilskud fra staten til nye opgaver) i stedet skulle være brugt til at dække et kæmpe underskud i Familiesektionen, som er områdets smertensbarn.

- Vi mener, at udvalget burde have nikket til forvaltningens forslag til en afviklingsplan, hvor man på en forholdvis lempelig måde kunne få underskuddet på 24 millioner kroner i Familiesektionen ud af verden fremfor at trække det ud, siger Jens Kristian Hedegaard, (V), medlem af økonomiudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce