Annonce
Holstebro

Om igen: Udvalg skal drøfte om skolegæld kan afvikles hurtigere

Børne- og familieudvalget skal drøfte gældsafvikling igen. De penge, som står på centrale skolekonti, og som ikke er blevet brugt i 2019, kan komme i spil for at afvikle gammel gæld på de fire store skoler hurtigere. Det er ud over Mejrup Skole på billedet de tre skoler i Holstebro by. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Et flertal i økonomiudvalget valgte på mødet onsdag at sende afviklingsplanen for underskuddet på børn- og ungeområdet tilbage til udvalget.

Holstebro: Det var et splittet udvalg, der valgte at sende en afviklingsplan for et stort underskud på børn og ungeområdet videre til økonomiudvalget uden, at der var balance i indtægter og udgifter.

Og det er et splittet økonomiudvalg, som i dag valgte at sende sagen tilbage til fagudvalget, nemlig et rødt flertal.

- Det betyder, at vi i børne- og familieudvalget skal drøfte, om de uforbrugte midler på centrale skolekonti skal bruges til af afdrage gælden på de fire store skoler noget hurtigere. Eller om den skal bruges som buffer for mindre skoler, som kan være havnet i økonomisk uføre på grund af en langtidssygemelding, siger Svend Ørgaard (S), medlem af såvel økonomiudvalg som børne- og familieudvalg.

Venstre og Dansk Folkeparti derimod står fast på, at de 3,2 millioner på centrale skolekonti samt de ikke forbrugte DUT-midler på 1,7 millioner (bloktilskud fra staten til nye opgaver) i stedet skulle være brugt til at dække et kæmpe underskud i Familiesektionen, som er områdets smertensbarn.

- Vi mener, at udvalget burde have nikket til forvaltningens forslag til en afviklingsplan, hvor man på en forholdvis lempelig måde kunne få underskuddet på 24 millioner kroner i Familiesektionen ud af verden fremfor at trække det ud, siger Jens Kristian Hedegaard, (V), medlem af økonomiudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce