Holstebro

Om igen: To nye boligområder puljes til ét

Her er forslaget til, hvordan to boligområder i den nordøstlige del af Vinderup, kan blive til én samlet plan, og det kræver en ekstra høring. Det sker efter ønske fra Vinderup Poultry, som ejer det område, hvor de ni nordligste parcelhusgrunde på tegningen ligger, mens kommunen ejer den sydlige del. Ill.: Holstebro Kommune
Planer om nyt boligområde i Vinderup skal i ny høring, fordi en privat jordejer og kommunen nu har lavet en fælles plan.

VINDERUP: Det gik ikke helt som planlagt, da kommunen i august sidste år sendte planerne om et nyt boligområde ved Nørgårdvej i den nordøstlige del af Vinderup i offentlig høring. Fjerkræslagteriet ejer nemlig et naboareal mod nord, som blev udlagt til boliger for 11 år siden. Men siden er der ikke sket noget.

Nu har fjerkræslagteriet ønsket den gamle lokalplan ændret, så der bliver en fælles plan for de to områder. Det har kommunen lyttet til, og derfor skal både lokalplanen og et tilhørende kommuneplantillæg i en ekstra offentlig høring i fire uger.

Faktisk lå fjerkræslagteriet i dette område, før det flyttede nord for byen til Ejsing, og i 2008 blev der givet tilladelse til at udstykke seks parcelhusgrunde og en storparcel til tæt-lave boliger på en del af arealet.

Ifølge den nye plan vil der i stedet bliver ni parcelhuse på det område, som ejes af Vinderup Poultry. Og generelt vil parcelhusgrunde ligge samlet i den nordlige del af området - altså også de otte parcelhusgrunde, der bliver i den kommunens udstykning.

Nu bliver der en fælles plan for de to områder ved Ålykkevej og Sportsvej i den nordøstlige del af Vinderup. Arkivfoto: Morten Dueholm

Bedre løsning

Der vil blive cirka 20 rækkehuse eller kædehuse, og de vil ligge samlet i den sydlige del, som er den kommunale del af udstykningen.

Ændringen betyder, at der både bliver lidt flere rækkehuse og lidt flere parcelhusgrunde.

21. maj skal byrådet efter planen tage stilling til forslaget, som derefter sendes i høring. Forinden skal økonomiudvalget og teknisk udvalg tage stilling til sagerne.

- Nogle gange kan det være fornuftigt at flyve op i helikopteren og få et samlet overblik, når man laver lokalplan for en ny udstykning. Og det er fint, at der har været opmærksomhed på, at der var mulighed for at få mere helhed i det, siger Klaus Flæng (S), formand for teknisk udvalg.

Området grænser mod nordøst op til Svenstrup Å, og der vil blive udlagt et grønt område mellem åen og den nye bebyggelse.

Det bliver Vinderup Poultry - altså fjerkræslagteriet, som selv skal byggemodne og sælge det areal, som de står for.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Tiltalt for voldtægt af niårig pige: Jeg kørte hende bare hjem

Erhverv

Lars Larsens søn rykker ind i Actona-bestyrelse

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Struer

Befriende besked til 86-årig mand fra Asp: Du kan flytte ind i lejlighed 3 på plejehjemmet på tirsdag

112

Som forsvarer skal man kunne være professionel: - Selv det mest usle menneske, har krav på et forsvar

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Kultur

Food Festival nåede op mod 15.000 besøgende: Lover mindre kø næste gang

112

Blev taget af politiet og fik næsten betalt sin skatteregning - skylder nu Skat 31 kroner

Annonce