Annonce
Sport

Olsen slås med at holde styr på flyvende klubkammerater

Morten Olsen (til højre) og Anders Zachariassen (til venstre) udgør den erfarne halvdel af GOG-kvartetten i den danske VM-trup. I midten ses landstræner Nikolaj Jacobsen, der selv har en spillerfortid i den sydfynske klub. Foto: 10030 Jonas Ekströmer/Tt/Ritzau Scanpix
Klubkammeraterne Emil Jakobsen og Mathias Gidsel er i alt blevet kåret til kampens spiller fem gange ved VM.

VM har udviklet sig til lidt af en fest for håndboldligaens førerhold, GOG, og ikke kun fordi den sydfynske klub har hele fire mand med i den danske trup.

I fem af Danmarks seks kampe er en GOG'er blevet udnævnt til kampens bedste spiller. Tre gange har Mathias Gidsel høstet hæderen, mens Emil Jakobsen er oppe på to.

Det er måske ikke så mærkeligt, at 36-årige Morten Olsen har sit hyr med at holde styr på sine kække klubkammerater.

- De er svære at holde nede på jorden. De har efterhånden fået en intern kamp om, hvem der bliver kampens spiller flest gange, inden vi skal hjem.

- Jeg er på Emil Jakobsens hold, eftersom jeg bor på værelse med ham. Vi satser på, at vi kan få flere præmier ind til værelset i løbet af de næste kampe, siger Morten Olsen.

Han vendte sidste sommer tilbage til dansk håndbold og GOG efter ti sæsoner i udlandet, og foreløbig har skiftet været en tordnende succes.

GOG gik ubesejret gennem efterårets 17 kampe, og især Mathias Gidsel er vokset med raketfart ved siden af den erfarne styrmand Olsen.

- Jeg tager gerne æren for det. Nej, jeg har fulgt de unge spillere meget, da de spillede på ungdomslandsholdene, så jeg kendte dem godt i forvejen, og jeg vidste, at Gidsel ville passe godt til mit spil.

- Åbenbart har mit spil også passet ham meget godt, siden han står her. Vi har en måde at spille håndbold på, som passer godt sammen.

- Men Gidsel skal selv tage hele æren. Han har udviklet sig helt enormt og har taget rigtig meget ansvar i mange kampe, siger Morten Olsen.

Den fjerde GOG-spiller i den danske VM-trup er Anders Zachariassen, der ligesom Olsen er vendt tilbage til dansk håndbold efter en årrække i Tyskland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce