Annonce
Debat

Også i dag "korsfæster" vi de uskyldige

Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen

Læserbrev: Jeg betragter mig som en gennemsnitlig troende dansker, som i ny og næ søger tilflugt i kirken. Bare jeg slipper for at være der langfredag.

Kan til nød høre gudstjenesten på min radio, for så kan jeg skrue ned, når præsten når til beretningen om Jesu korsfæstelse. Denne rædselsvækkende beretning om afstraffelse, som må betegnes som tortur. En straf, man på Jesu tid anvendte over for forbrydere til hån og spot ,og ikke mindst til advarsel for andre borgere.

Jeg bliver simpelthen dårlig tilpas ved at høre om det, så hellere beretningerne om opstandelsen. En lille dreng udbrød, da han første gang så et kors i kirken: Det er godt, de har sat søm i, ellers ville han jo falde ned. Han har endnu ikke nået en alder, hvor mange af verdens grufuldheder er blevet en bevidst del af hans liv. Når han når dertil, vil jeg ønske, at han har opnået en robusthed, så han kan tåle at høre og handle imod ondskab.


På Jesu tid hængte man forbrydere på korset. I dag og i vores land oplever jeg, at vi korsfæster de uskyldige og lader de skyldige gemme sig bag skriveborde i sikker afstand til menneskelig lidelse.Jeg har endnu ikke opnået en flokimmunitet af robusthed eller kynisme til at tåle uretfærdighed, eller bare sådan noget som at være på de sociale medier, som eksempelvis Facebook, hvor det tilsyneladende flyder med skældsord og andet i den genre, men en af mine venner fra Syrien har viderebragt en omtale fra netop FB om en vor tids “korsfæstelser” af uskyldige mennesker, De er ikke konkret hængt op på kors, men i stedet har de modtaget det, der for en konkret mands vedkommende blev hans død på grund af hjertestop, da han forstod indholdet i mailen, og for en kvinde resulterede i at hun måtte indlægges i coma.

De havde begge modtaget et brev fra Udlændingestyrelsen om, at de skulle sendes tilbage til det land, de var flygtet fra. Med andre ord til, hvad de forventer resulterer i en tortur og fængsling, som de flygtede fra og som - lagt oven i den frygt, som opleves af dem og andre flygtninge, der har fået tildelt opholdstilladelse, da de kom til landet - nu dagligt hører om, at de vil blive frataget. På trods af det papir, de først modtog, hvor der stod: "Midlertidigt ophold med henblik på permanent ophold". Et stykke papir fra en myndighed, som ikke er det papir værd, de sender breve ud på.

På Jesu tid hængte man forbrydere på korset. I dag og i vores land oplever jeg, at vi korsfæster de uskyldige og lader de skyldige gemme sig bag skriveborde i sikker afstand til menneskelig lidelse.

Jeg bliver nødt til endnu engang at søge tilflugt i kirken, og forhåbentlig få trøst i at høre om ord og handling som næstekærlighed .

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

HB skifter ud på trænerbænken

Annonce