Erhverv

Officielt: Nye studerende klar til februar

Fra 2020 skal der hvert år optages 150 sygeplejerskestuderende i Holstebro. De 40 skal tage en del af uddannelsen på en nyetableret afdeling i Herning. Optaget er ialt øget med 60 om året. Genrefoto: Morten Pape
Region Midtjylland har netop vedtaget, at halvdelen af de 120 nye studiepladser for sygeplejersker bliver placeret i Holstebro - med en nyetableret station i Herning.

Holstebro: Lederen af sygeplejerskeuddannelsen på Via i Holstebro, Jørn Fryd Christensen, har haft travlt de seneste måneder med at forberede, hvordan der kan optages flere studerende på campus i Holstebro.

Det har i flere uger været ventet, at Holstebro ville gøre et godt indhug i de 120 nye studiepladser, der er blevet tildelt Region Midtjylland. Onsdag kom så den endelig afgørelse, da regionsrådet vedtog fordelingen af de nye studiepladser

- Vi har været i gang med forberedelserne i lang tid, og vi glæder os til at optage flere studerende. Vi er klar på opgaven både her i Holstebro og på den nye station i Herning, siger Jørn Fryd Christensen.

60 af de 120 nye studiepladser er med base i Holstebro, men 40 af de nye studerende skal tage en del af deres uddannelse på en nystartet afdeling i Herning, hvor behovet for sygeplejersker vurderes at blive stort, når det nye hospital i Gødstrup står klar i 2021. De resterende 20 studerende tager hele deres uddannelse i Holstebro.

- De 20 nye studerende i Holstebro begynder 1. februar 2020, så optaget til februar bliver på 65 mod normalt 45 de næste år. Til september næste år vil der blive optaget 45 som normalt. De 40 studerende på stationen i Herning bliver ligeledes optaget fra 1. september, siger uddannelseslederen.

Flere praktikpladser

En af de største udfordringer ved at optage flere studerende er at skaffe praktikpladser nok. Region Midtjylland og kommunerne har forpligtet sig på at tage flere studerende i praktik.

- Jeg er fortrøstningsfuld med hensyn til at finde praktikpladser. Vi skal i dialog med alle vores samarbejdspartnere for at finde flere pladser. Det er afgørende, at vi sikrer kvaliteten i uddannelsen, når vi får flere studerende, siger Jørn Fryd Christensen, der også lægger op til, at der skal skrues op for markedsføringen, når der skal optages 60 nye sygeplejerskestuderende om året.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Kultur For abonnenter

Offerkarret fra Stendis og skelettet i den lille gule kuffert

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Danmark

Landevejenes farende svende mødes i Vorbasse: - Der er ikke mange af os tilbage

Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Kultur

Nana var ikke i tvivl, da hun fik øje på stor koloni af buksebier: De skal beskyttes

Annonce