Annonce
Erhverv

Officielt: Nye studerende klar til februar

Fra 2020 skal der hvert år optages 150 sygeplejerskestuderende i Holstebro. De 40 skal tage en del af uddannelsen på en nyetableret afdeling i Herning. Optaget er ialt øget med 60 om året. Genrefoto: Morten Pape
Region Midtjylland har netop vedtaget, at halvdelen af de 120 nye studiepladser for sygeplejersker bliver placeret i Holstebro - med en nyetableret station i Herning.

Holstebro: Lederen af sygeplejerskeuddannelsen på Via i Holstebro, Jørn Fryd Christensen, har haft travlt de seneste måneder med at forberede, hvordan der kan optages flere studerende på campus i Holstebro.

Det har i flere uger været ventet, at Holstebro ville gøre et godt indhug i de 120 nye studiepladser, der er blevet tildelt Region Midtjylland. Onsdag kom så den endelig afgørelse, da regionsrådet vedtog fordelingen af de nye studiepladser

- Vi har været i gang med forberedelserne i lang tid, og vi glæder os til at optage flere studerende. Vi er klar på opgaven både her i Holstebro og på den nye station i Herning, siger Jørn Fryd Christensen.

60 af de 120 nye studiepladser er med base i Holstebro, men 40 af de nye studerende skal tage en del af deres uddannelse på en nystartet afdeling i Herning, hvor behovet for sygeplejersker vurderes at blive stort, når det nye hospital i Gødstrup står klar i 2021. De resterende 20 studerende tager hele deres uddannelse i Holstebro.

- De 20 nye studerende i Holstebro begynder 1. februar 2020, så optaget til februar bliver på 65 mod normalt 45 de næste år. Til september næste år vil der blive optaget 45 som normalt. De 40 studerende på stationen i Herning bliver ligeledes optaget fra 1. september, siger uddannelseslederen.

Annonce

Flere praktikpladser

En af de største udfordringer ved at optage flere studerende er at skaffe praktikpladser nok. Region Midtjylland og kommunerne har forpligtet sig på at tage flere studerende i praktik.

- Jeg er fortrøstningsfuld med hensyn til at finde praktikpladser. Vi skal i dialog med alle vores samarbejdspartnere for at finde flere pladser. Det er afgørende, at vi sikrer kvaliteten i uddannelsen, når vi får flere studerende, siger Jørn Fryd Christensen, der også lægger op til, at der skal skrues op for markedsføringen, når der skal optages 60 nye sygeplejerskestuderende om året.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce