Annonce
Navne

Officielt: Black Box Theatre ændrer navn - og forklarer hvorfor

Navneskiftene er blevet endeligt godkendt på et byrådsmøde. - Med navneskiftet til Holstebro Teater og Holstebro Dansekompagni (i international sammenhæng Holstebro Dance Company) får de endnu større betydning for udbredelsen af og kendskabet til Holstebro som en spændende og mangfoldig by, hvor kulturen er en del af vores dna, siger borgmester H.C. Østerby i en pressemeddelelse. Foto: Christian Bang

Holstebro: Så er det officielt: Black Box Theatre skifter navn til Holstebro Teater.

Dermed følger forklaringen på navneskiftet også med, for da Kultur- og Fritidsudvalget i marts godkendte navneskiftet, var Anders Jørgensen, direktør for Holstebro Teater & Musikteatret Holstebro, ikke klar til forklare begrundelsen. Det er han nu.

Ændringen handler - som udvalgsformand Lene Dybdal (S) også fortalte dengang - om synlighed gennem en større lokal forankring og en stærkere repræsentation af byen.

Annonce

- Efter det år, vi nu har oplevet, føles et frisk navneskift helt rigtigt. Især et der hylder og fremhæver vores rødder i Holstebro. Vi ændrer ikke kurs, men bygger videre på det, som vores publikum allerede holder så meget af. At få Holstebro med i vores navn giver åbenlys mening. Vi bor i Holstebro, vi skaber forestillinger i Holstebro, vi optræder i Holstebro, og så er vi til, fordi Holstebro tror på kunsten - og det fortjener en hyldest, siger Anders Jørgensen i en pressemeddelelse.

Holstebro Teaters professionelle dansekompagni, Black Box Dance Company, skifter i samme ombæring navn til Holstebro Dansekompagni. Holstebro Dansekompagni er det eneste professionelle dansekompagni i Danmark uden for København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce